Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

“ÇOK ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

 

Mesajında millet olarak çok önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Müdür Yanık, şu bilgileri paylaştı:

“Millet olarak, şanlı tarihin çok önemli dönüm noktalarından biri olan cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümünü kutlamanın coşku ve gururunu yaşıyoruz.

Her daim hür yaşamış Türk milletinin, kendisine vurulmak istenilen esaret zincirlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde eşsiz bir zaferle kırılarak, hürriyetinden, bağımsızlığından ve onurundan asla ödün vermeden gösterdiği bu mücadelesini cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Bugüne kadar ülkemize, vatanımıza saldıran düşmanların hain emellerine birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla karşı koyan aziz milletimiz, milli ve manevi değerlerine yönelecek her türlü saldırıyı bundan sonra da aynı güç ve kararlılıkla ortadan kaldıracaktır.

Atatürk'ün en büyük eserim olarak nitelediği cumhuriyetimizi daima daha ileriye taşımak için, tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız güçle millet olarak birbirimize kenetlenerek var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, kadim tarihi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimiyle geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam etmektedir. Millet olmanın bedelini büyük zorluklardan geçerek ödeyen ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası yine aynı iradeyle gelecek nesillere taşıyacağız. Kararlılığıyla hâkimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan eden bu aziz Millet, inancından da aldığı güçle 2023 hedefi, 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşacaktır. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak her geçen gün daha güçlü ve daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, tüm Ordu’lu hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum" dedi. Haber Merkezi

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı