Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CORONAVAC AŞILAMASI BAŞLADI

CORONAVAC AŞILAMASI BAŞLADI

Ordu’da ilk Coronavac Aşı Uygulaması dün sağlık çalışanları ile başladı.

Sağlık Bakanlığının Çin’den tedarik ettiği 3 milyon doz CoronaVac aşısına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK) "Acil Kullanım Onayı" verilmesi ile birlikte aşılar 81 ile gönderildi.

Ordu il genelinde sağlık çalışanlarından başlamak üzere aşılamaya başlanıldı. Ordu genelinde tüm sağlık çalışanlarının aşılanmasının en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Aşılama için tüm altyapı hazırlıkları tamamladıklarını belirten Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu: “Bugün burada ilk aşıyı Ordu ilinde yaptırmış olduk inşallah hayırlı olur. 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanından sonra tüm Dünya da ve Türkiye’de de pandemi mücadelesi başladı. Biz sağlıkçılar pandemiyle mücadele etmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Sürekli pandemiyle mücadele halinde olduk. Hem aile hekimlerimiz, hem filyasyon ekiplerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, ilçe sağlık müdürlüğü ekiplerimiz, hem de hastanelerimiz gerçekten canhıraş gayretle bu pandemiyle mücadele ettiler. Bu pandeminin bir şekilde engellenmesi ve bitmesi gerekiyor. Bu pandemiyi bitirmede en önemli unsurlardan biri de aşıdır.” dedi.

Aşıların günlük kullanım miktarı kadar Ordu’ya dağıtıldığını ifade eden Müdür Kasapoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın himayelerinde aşı tedarik edilerek ülkemize geldi, güvenlik testlerinden geçti ve kullanılma talimatları bizlere bildirildi. Aşılar tüm illere ve Ordu’ya dağıtıldı. Bizler bugün itibariyle tüm sağlık birimlerimize günlük kullanım miktarı kadar aşı dağıttık. Aile hekimlerimize, toplum sağlığı merkezlerimize, hastanelerimize dağıttık. Bu plan çerçevesinde az önce hemşire arkadaşımızın göstermiş olduğu şekilde aşı uygulamalarını başlattık.” dedi.

Sağlık çalışanlarından sonra 65 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını da belirten Müdür Kasapoğlu, “Bu süreçte teknik olarak ve öncelik olarak sağlık çalışanlarının aşılanmasını Bakanlık talimatlandırdı. Biz de Ordu’muzda sağlık ve sağlık sisteminde çalışan 11000 arkadaşımızı öncelik olarak onları aşılayacağız. Devamında ise 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı aşılayacağız. Tabi bu arada engelli, huzur evlerinde olan, bakım evlerinde olan, orada yaşayanlar ve çalışanlarını aşılayacağız. Yani süreç bu şekilde devam edecek arkadaşlar. İnşallah bizim hedefimiz aşı başarısını en üst seviyeye çıkararak sağladığımız bağışıklık ile bulaşmayı engellemiş olmak. Bu yüzden bizim sağlıkçılardan ve tüm vatandaşlardan isteğimiz bir an önce aşı olmalarıdır. Yani bizim MHRS, E-Nabız veya hastanelerde oluşturulan "Covid 19 Aşı Uygulama Birimine başvurarak randevu alıp bizim davet etmemizle beraber aşıları olmaya gelmeleri ve bu pandemi sürecini en iyi şekilde nihayetlendirmeyi hedefliyoruz. Ordumuza ve tüm Türkiye’ye hayırlı olsun inşallah” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı