Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“ÇÖZÜM İSTİYORUZ!”

“ÇÖZÜM İSTİYORUZ!”

ACİLEN ÖNLEM ALINMALI!

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, çıkan yasaların sağlık çalışanlarına karşı işlenen şiddeti önlemediğini söyleyerek sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlıkta şiddetin ve doktorlara yapılan fiili saldırıların artık tahammül edilemez boyutlara vardığını açıklayan Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, her gün ülkemizin bir köşesinden doktora şiddet haberlerinin gelmeye devam ettiğini söyledi. Dr. Coşkun, sağlıkta şiddete çözüm getirilsin diye umutlandıklarını ama çıkan yasanın TCK’ya ilave edilmeyip, sağlık hizmetleri temel yasasına konduğu için bir çözüm getirmediğini de sözlerine ekledi.

ACİLEN ÖNLEM ALINMALI

Dr. Ali Coşkun, sağlıkta şiddet için acilen önlem alınmasını isteyerek şu açıklamada bulundu:

“Bu şiddetin sorumlusu kim ? Önlem almayan kim ? Doktorunu koruyamayan kim ? Her poliklinik başına bir güvenlik Memuru konulması düşünülemiyor mu? Suç oluşmadan önlem neden alınamıyor? Bu soruların cevabının sorumlusu, darp edilen doktorun dışındaki herkestir ve yüce yargımıza başvurarak, bu konuda sorumlu kimler ise onları ortaya çıkarmak gerekecektir. O nedenle tüm sağlık kurumu amirlerimizi bu konuda, hekimlerimizi koruyucu yönde aldıkları önlemleri yeniden gözden geçirmeye, eksiklik var ise tamamlamaya, bu konuda azami gayret sarf etmeye davet ediyorum.”

SAĞLIKTA ŞİDDET ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin ülkemize yakışmadığını da belirten Dr. Ali Coşkun, “Aksi takdirde hiç istemediğimiz ve hepimizi üzecek olan bir hekime şiddet olayı daha yaşanacak olursa, elimizde yapabileceğimiz tek savunma, bu konuda hekimlerimizi korumada bir eksiklik göstermiş, gerekli önlemi almamış kurum var ise onları yüce adaletimizin temsilcisi yargıya şikayet etmek olacaktır. Tek amacımız hekime ve sağlık personeline şiddetin yakışmadığı bu güzel ülkeden kaybolmasıdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false