Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“DAYANIŞMANIN YAŞADIĞI DÖNEMLERDİR”

“DAYANIŞMANIN YAŞADIĞI DÖNEMLERDİR”

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Bayramlar, millet olarak bizleri daha güçlü kılan, milli ve dini duygularımızın kuvvetlendiği, yardımlaşma ve dayanışmanın en güçlü şekilde yaşandığı dönemlerdir” dedi.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramların asırlardır Türk milleti için paylaşma, yardımlaşma ve bir arada olma kültürünü pekiştirdiğini belirten Başkan Demirci, “ Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Dini bir ibadet olarak kurban ise Allah sevgisinden daha yüce olarak insanın gönlüne başka bir şey koymamasını ve onlardan vazgeçmesini vurgular. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar, bizim Yaradan’a olan sevgimizin ve vazgeçtiğimiz dünyalıkların sembolüdür.”

Mesajının devamında kurban bayramı süresince Koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlere uyulması gerektiğini hatırlatan Başkan Demirci, “Bu bayram da, maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19’un etkisi hala devam ediyor. Hijyen, sosyal mesafe ve diğer tedbirlere uyarak milletçe sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel günlere kavuşacağız. Salgınların olmadığı, bayram sevinci ve coşkusunun en üst düzeyde yaşandığı bayramlara kavuşmak temennisiyle, başta şehit ailelerimizin ve gazilerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bayramımızın ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olması dilerim.” Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu