Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEĞER KAZANDI!

DEĞER KAZANDI!

 

Koronavirüs salgınının Fındığa olan talebi olumlu yönde etkilediğini belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, bu süreçte çok tercih edilen bir ürün olarak fındığın ihracatında büyük bir artış yaşandığını ifade etti.

 

FINDIK İHRACATINDA %35’E VARAN ARTIŞ

Dünyada fındık ve fındık mamülleri tüketiminin arttığına değinen Başkan Akça, “Pandemi sürecinde dünyada fındık ve fındık mamüllerinin tüketimi arttı. Dolayısıyla fındığa olan talep de arttı. İhracatçı birliklerinin verilerine göre geçen yıla göre fındık ihracatında %35'e varan bir artış görüyoruz. Bu da Koronavirüs döneminde fındık talebinin arttığını gösteriyor.” diyerek fındığın değer kazandığını belirtti.

 

FINDIK HASADINDA İŞÇİ PROBLEMİ OLMAZ

Yaklaşan fındık hasadında dışarında gelecek tarım işçileri konusunda da sıkıntı yaşanmayacağını açıklayan Başkan Akça, “10 gün önce biliyorsunuz şehirlerarası seyahat yasağı kaldırıldı. Dolayısıyla ben Güneydoğu'dan verecek tarım işçilerinin bölgeye gelmesi ile alakalı bir sıkıntının olmayacağını düşünüyorum. İl Hıfzıssıhha Kurulu başkanlığında oluşturulan bir komisyonda İl dışından gelecek tarım işçilerinin konaklaması sosyal mesafenin korunması, hijyen şartlarının oluşturulması ile alakalı çalışmaları yapılıyor. İl dışından fındık toplamaya gelecek işçilerimizin özellikle Güneydoğu'dan gelecek vatandaşlarımızın bir sıkıntı yaşamayacağını, bundan dolayı fındık toplamasında sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Dedi.

 

ÇOK TERCİH EDİLEN BİR ÜRÜN

Fındık ürününün çok değerli bir hale geldiğine vurgu yapan Başkan Akça, çiftçilerin ürünün verimini ve kalitesini artıracak çalışmalar yapmaları gerektiğini ve bu yönde talepleri olursa da Ziraat Odası olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini söyledi. Başkan Akça, Fındığın, işlenebilir veya pazarlanabilirliğinin sağlanarak daha çok tercih edilen bir tarım ve sanayi ürünü haline geldiğine dikkat çekti. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu