Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“DEMOKRATİK SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARI”

“DEMOKRATİK SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARI”

“DEMOKRATİK SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARI”

 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tüm emekçi basının bayramını kutlayan Vali Sonel, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Öncelikle bu mesleğe emek veren ve kalemini doğruluktan ayırmayan tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum.

 

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşmasına ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine de önemli katkılarda bulunmaktadır.

 

Çoğu zaman verdikleri emeği ve yaşadıkları zorluğu göremediğimiz basın mensuplarımızın, meslek grupları arasındaki yeri son derece kıymetlidir. Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımızın toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde kamuoyunu yaşanan gelişmelerden haberdar etmesi, halkımızı bilgilendirmesi, demokrasimizin gelişmesine katkı sağlaması, gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Ülkemizin ve yerel sorunlarımızın çözümü noktasında, halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinci içinde yaptığı haberlerle şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sunan, gözettiği milli ve manevi değerler çerçevesinde toplumu en hızlı ve gerçekçi şekilde bilgilendiren ve mesleki itibarı her türlü kaygının üstünde tutan basın çalışanlarımızın çabaları her türlü takdirin üzerindedir.

 

Bu duygularla, basın dünyasında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümünde, ebediyete uğurladığımız tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Ordu’da görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor,  sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Haber Merkez



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false