Bugün, 21 Ocak 2026 Çarşamba

DENETİM ARTTI!

DENETİM ARTTI!

DENETİM ARTTI!

 

Fatsa’da 2025 yılında 1500 konut yapıldı.

Fatsa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca ilçe genelinde güvenli, sağlıklı ve mevzuata uygun yapılaşmanın sağlanması amacıyla denetim, ruhsatlandırma ve kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Yıl boyunca yapılan çalışmalar kapsamında; 420 adet inşaat ruhsatı, 144 adet yapı kullanma izin belgesi (iskan), 103 adet kırsal inşaat ruhsatı uygunluk yazısı ve 43 adet kırsal iskan ruhsatı düzenlendi. 2025 yılında 151 adet yeni inşaat ruhsatı verildi, (1500 konut) ayrıca 99 adet kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemi tamamlanırken, 190 adet asansör tescil belgesi verildi.

Denetim faaliyetleri çerçevesinde ruhsatlı ve ruhsatsız yapılar titizlikle incelenirken, imar mevzuatına aykırı yapılaşmalara karşı gerekli yasal işlemler kararlılıkla uygulandı. Yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve inşaatın her aşamasındaki kontroller, vatandaşların can ve mal güvenliği öncelenerek hassasiyetle gerçekleştirildi. Özellikle deprem gerçeği göz önünde bulundurularak yapı güvenliği denetimlerinin artırıldığı 2025 yılında, mühendislik hizmeti almayan ve standartlara uygun olmayan yapılar hakkında yasal süreçler başlatıldı. Kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında vatandaşlardan gelen ihbarlar değerlendirilerek hızlı ve etkin müdahalelerde bulunuldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fatsa Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ömer Korgan, “2025 yılı boyunca vatandaşlarımızın güvenli yapılarda yaşamalarını sağlamak adına sahada aktif ve kararlı bir çalışma yürüttük. Ruhsat, iskan ve denetim süreçlerinde şeffaf, adil ve mevzuata uygun bir anlayışla hareket ettik. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerin büyük bölümünü çözüme kavuşturduk. Amacımız, güvenli, planlı ve kontrollü bir yapılaşmanın olduğu Fatsa inşa etmektir” dedi.

Müdür Korgan, 2026 yılında da denetimlerin artırılarak devam edeceğini belirterek, planlı kentleşme, can ve mal güvenliği konusunda taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.



  • Çarşamba 3 ° / -2.7 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı