Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DERS ZİLİ KISITLI OLARAK ÇALDI!

DERS ZİLİ KISITLI OLARAK ÇALDI!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim öğretimin başlaması konusunda Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun değerlendirmeleriyle birlikte aldığı kararlar doğrultusunda bugün kısıtlı olarak yüz yüze eğitim öğretim başladı.

Yüz yüze eğitime sadece okul öncesi öğrencileri ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencileriyle başlanırken diğer sınıfların ise bir süre uzaktan eğitimle devam edeceği açıklandı. Üç haftanın sonunda ise diğer kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitimin olup olmaması konusu tekrar değerlendirilecek.

Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uyum programında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. Sınıflarda 1 gün yüz yüze eğitim şeklinde yapılacak. 28 Eylül – 2 Ekim ve sonrasında haftada 2 gün, günde 30’ar dakikalık ders şeklinde eğitim verilecek.

Okullarda zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek ve zorunlu hallerde ziyaretçinin kaydı tutularak gerekli önlemler alınacak.

 Okullarda yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler tespit edilerek velilerin isteğiyle bu öğrencilerin eğitimlerine yönelik tedbirler okul yönetimi ve öğretmenler tarafından alınacak. Uzaktan eğitim konusunda öğretmenler öğrencilerin düzenle takip etmesi için yönlendirecek.

Uyum haftasından sonraki haftalarda ders programı ise şu şekilde olacak:

Türkçe dersi haftada iki gün 3’er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada iki gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada iki gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati şeklinde yüz yüze işlenecek.

Geriye kalan dersler ve takviye dersleri ise EBA TV üzerinden ve EBA Protal’dan yapılacak canlı dersler şeklinde devam edecek. Okul yönetimi ve öğretmenler, bütün öğrencilerin derslere katılımı için gerekli destekleri verecek. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı