Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DERT VE SORUNLAR BİTSİN!

DERT VE SORUNLAR BİTSİN!

DERT VE SORUNLAR BİTSİN!

 

 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bu ülkenin refaha kavuşmasının ve sürdürülebilir bir ekonominin devamı üretimdedir, hem de hiç göz ardı edilmeyecek şekilde de tarımsal ve hayvansal üretimdedir.” dedi.

 

Üreticiyi ve çiftçiyi rahatlatacak kesin ve kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesini isteyen Başkan Akça, her geçen gün tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilerin sorunlarıyla karşılaşıldığını açıkladı.

 

“BİRÇOK ÜRETİCİNİN SORUNLARI VE DERTLERİ VAR”

Yaptığı açıklamada birçok üreticinin sorunları ver dertleri olduğunu vurgulayan Başkan Akça, “Bakıyorsunuz bir gün fındık üreticileri, bir gün pamuk üreticileri, bir gün patates ve soğan üreticileri, bir gün süt ve et üreticileri ve buna benzer birçok üreticilerimizin sorunları, dertleri.” dedi.

 

“TÜM ÜRETİCİLERİN DERT VE SORUNLARI AYNI”

Neredeyse tüm üreticilerin dertlerinin ve sorunlarının aynı olduğuna değinen Başkan Akça, “Girdi maliyetlerinin yüksekliği, fiyat, pazarlama sorunları ve tekel oluşturan tüccarlar.

Aslında sorunu çözmek çok küçük dokunuşlar isteyen fakat biraz kafa yorup, biraz üreticinin içinde olmak, masa başında oturarak herşeyi biliyormuş gibi ahkam kesmemek, üretim planlamaları yaparak her sene hangi alana ne kadar hangi üründen dikileceğinin hesaplarını yaparak, birilerinden çekinmeden biraz üreticiden yana inisiyatif alarak ve cesurca alınan önlemlerin arkasında durarak üreticilerimizin yaşadığı bu problemlerin tamamına yakınının çözüleceği görüşünü taşıyorum.” Diyerek açıklamada bulundu.

 

TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİMİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Pandemi döneminde de tarımsal ve hayvansal üretimin öneminin ortaya çıktığını belirten Başkan Akça, “Pandemi döneminde de bire bir görme imkanı bulduk ki bu ülkenin refaha kavuşmasının ve sürdürülebilir bir ekonominin devamı üretimdedir, hem de hiç göz ardı edilmeyecek şekilde de tarımsal ve hayvansal üretimdedir.” Dedi.

Bu gerçekliğin göz ardı edilmemesini isteyen Başkan Akça, tarımsal ve hayvansal üretimin planlamasının zaman geçirilmeden yapılmasını, üreticinin tarlada, bağında bahçesinde, ahırında, kümesinde kalabilmesinin sağlanmasını, üretimi kesintisiz ve rahat biçimde geçimini sağlayacak şekilde yapabilme imkanlarının sağlanmasını istedi.

Ayrıca Başkan Akça, üreticiyi ve çiftçiyi rahatlatacak pansuman tedbirler almak yerine, kesin ve kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesini istedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı