Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“DESTEK ÖDEMELERİ NİSAN’DA YAPILSIN!”

“DESTEK ÖDEMELERİ NİSAN’DA YAPILSIN!”

“DESTEK ÖDEMELERİ NİSAN’DA YAPILSIN!”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, iktidara seslenerek fındık üreticilerine Alan Bazlı Doğrudan Gelir Destek ödemelerinin Nisan ayı içerisinde yapmalarını istedi.

Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada; “Nisan ve Mayıs ayları bilindiği gibi bağ bahçe bakım çalışmaları yapılmaktadır. Dolayısıyla fındık üreticilerinin gözü bu kez de Doğrudan Gelir desteğine çevrilmiş durumdadır. Çünkü bu ay içerisinde üretici yapacağı bahçe çalışmaları için Doğrudan Gelir Desteğini alabilirlerse ilaç ve gübre vs. gibi masrafları da ziyadesiyle karşılamış olacaklarıdır. O yüzden mutlaka Nisan ayında destek ödemelerinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

İçerisinde bulunduğumuz ayda Ramazan ayının gelişine de dikkat çeken Başkan Şentürk; “13 Nisan’da Mübarek Ramazan ayının da başlayacak olması nedeniyle üreticiler ilaç ve gübre paralarını karşılayabilmeleri için bu talepte bulunmaları gayet normal. Bunun için üreticiler adına biz İYİ Parti olarak iktidarı harekete geçirmek için şimdiden göreve davet ediyoruz.

Ziraat Odalarının bu konuda ki yapacağı çalışmalar da şimdiden çok önemli. Fındık üreticisi bahçe bakım ihtiyaçlarında ki zaruri ihtiyaçlarını çok zor şartlar altında karşılamaya çalışacak. Durum böyle iken önümüzde ki günlerde bakalım hükümet ve ilgili bakanlık nasıl bir adım atacak. Bu arada Doğrudan Gelir Desteğinin uzun yıllardır hep aynı fiyattan ödeniyor. Enflasyon şartları ve hayat pahalılığı da göz önünde bulundurularak bu seneki destek ödemelerinin zamlı yapılmasını beklemekteyiz.

Üreticiye bakalım Bakanlık bu hakkı teslim edebilecek mi? Bilinen bir gerçek var ki, ilaç ve gübre fiyatlarında yüzde 100’lere varan artışların destek ödemelerine de yansıtılmasını bekliyoruz. Rakamlar ortada değil mi? Konunun aciliyeti ve önemi gözler önünde. Üstelik bu pandemi sürecinde kılı kırk yaran üreticilerimiz için Nisan ayında doğru düzgün doğrudan bir destek ödemesi bekliyoruz” diye konuştu. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false