Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DEV DESTEK!

DEV DESTEK!

Amatör spora can suyu.

Altınordu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği lansman programında, pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan spor camiasına 500 bin TL’yi aşan destekte bulundu.

Altınordu Belediyesinin, 15 milyon TL'lik Tamamlayıcı Pandemi Sosyal Destek Paketinde yer alan Ordu'daki faal amatör spor kulüplerine yönelik düzenlediği lansman programında spor camiasına cansuyu niteliğinde destekte bulundu.  

Pandemiyle mücadele kapsamında, Altınordu Belediyesi tarafından bugüne kadar yapılan yardımlara ek olarak, 15 milyon TL'lik 'Tamamlayıcı Sosyal Destek Paketi', düzenlenen lansman programıyla yardımlar ulaştırılmaya devam ediliyor.

Spor camiasını da unutmayan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, pandemi de zor günler geçiren vatandaşları unutmadıklarını ve yardımların her zaman devam edeceğini vurguladı.

Desteklerimizi kesintisiz yerine getirmeye devam ediyoruz diyen Başkan Tören, “500 bin TL’yi aşan bir destekle spor camiasına destek vermeyi amaçladık. 72 amatör spor kulübümüz, faal spor kulübümüz, 28 branşta ilimizi ve ülkemizi temsil ediyor. Her bir amatör kulübümüze 2500 liralık desteği ön gördük. Bu noktada amatör ruhla ama profesyonel anlayışla pandemiye rağmen gönüllü bir şekilde, eşinden çocuklarından ve belki sağlıktan fedakârlık yaparak sporun ve sporcunun yanında alın teri, akıl teri döken bu yüce ruhu ve insanların yanında olmamız bizim buradaki varlık sebeplerimizden bir tanesi. Amatör spor kulüplerinin ne kadar büyük bir görev ifa ettiğini yakinen biliyorum. Lise yıllarımda boks branşında bende şehrimi temsil etme imkânı bulmuştum. Amatörlük bir ruh ve ahlak ilkesidir. İdealizmi güçlü bir hikâyeyi de içinde barındırır. Amatör sporcular bu noktada şehir için güçlü bir altyapıdır. Aynı zamanda sporun toplumsal tabanda yaygınlaşmasının öncüleridir” dedi.

“MOR BEYAZ RENKLERİNİ TAŞIMAKTAN HER DAİM İFTİHAR ETTİM”

Bu şehir bir spor şehri olmasının yanında bir futbol şehridir diyen Başkan Tören, “Bize futbol ile birlikte sporu sevdiren ve profesyonel ligde ilimizi temsil eden takımlarımız başta olmak üzere hepimizin ay ve yıldız dışında âşık olduğu bir renk daha vardır. O da bizim halk kimliğimizdir. Bu kimlikte mor beyazdır. Bu renkleri taşımaktan her daim iftihar ettim” diye konuştu.

Tören, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve bakanlığımızla birlikte önümüzdeki haftalarda imzalayacağımız protokol ile birlikte, şehrimizin 100'üncü yılında tesisleşme ve altyapı, herkes için spor anlayışı ile ama temelde de gençlik geleceğimizdir anlayışı ile şehirde sportif etkinlik aktiviteleri güçlü bir altyapı ile buluşturmak adına yatırımlarımızı açıklayacağız” ifadelerine yer verdi.

15 milyon TL'lik Tamamlayıcı Pandemi Sosyal Destek Paketinde yer alan Ordu'daki faal amatör spor kulüplerine yönelik düzenlenen lansman programında Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in konuşmasının ardından sporculara destek çeklerini teslim etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Spor İl Müdürü Mustafa Genç, spor kulübü temsilcileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false