Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“DEVLETİN DE, HALKIN DA GÖZÜ KULAĞI”

“DEVLETİN DE, HALKIN DA GÖZÜ KULAĞI”

“DEVLETİN DE, HALKIN DA GÖZÜ KULAĞI”

ENGİNYURT’TAN GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Muzaffer Şensoy, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Murat Hekim, Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Durmuş Karaağaç ve Ordu Gazete İnternet Portalı Sahibi Nuh Kırca ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ziyaret eden Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum.” dedi.  

 

“SİZLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Cemiyet ziyaretinde Basının her zaman yanında ve destekçileri olduğunu söyleyen Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, basının sorunlarının tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı bir gün olmasını arzuluyorum. Çalışan gazetecilerin olabilmesi için, çalıştıracak patronlarında olması gerekiyor. Gerek reklam ücretleri, gerek piyasa şartları, gerekse uydu kiralarının çok pahalı olmasıyla birlikte maalesef gazete çalıştıracak işverende bulamaz hale geleceğiz. Dolayısıyla çalışan gazetecilerde olmamış olacak. Gazetecilerin sorunlarını tartışmak ve sorunlarına çözüm üretmek gerekiyor. Yıllarca gazete çıkarmış biri olarak hem gazeteci, hem siyasetçi, hem de Ordulu kimliğimizle her zaman basınımızın yanında olacağız. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da selamlarını getirdim, gününüzü kutluyor” diye konuştu.

 

“BASINDAKİ VERGİ ORANLARI SIFIRLANMALI”

 

Enginyurt, “Gazeteler kar amacıyla kurulmuş işletmeler değildir, halkı, bilgilendirmek için kurulmuş kuruluştur ve devletinde, halkında gözü kulağıdır. Vergiler sıfırlanmalı, Basın İlan Kurumu aracılığı ile verilen destek artırılmalı ve kesintiye gidilmemelidir. Kredi desteği de verilmeli ve en az 6 ay ödemesiz, düşük faizle bu dönemde basınımızı desteklemeliyiz. Aksi takdirde yarın haberimizi yayınlayacak gazete bile bulamayabiliriz. Bundan da en çok zararı siyasetçiler görür. El birliği ile basınımızı ayağa kaldırmalıyız. Bizler sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Haber: Dilek TİRYAKi



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false