Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DİŞ HEKİMLERİ EMEĞİNİ İSTİYOR

DİŞ HEKİMLERİ EMEĞİNİ İSTİYOR

Türk sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ordu Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde görev yapan diş hekimlerinin emeğinin karşılığını alamadıklarını ifade etti.

Döner sermaye sisteminin kilitlendiğini vurgulayan Başkan Zengin, “Döner sermaye sistemi bugün gelinen noktada artık kitlenmiş, hekimleri ve sağlık çalışanlarını mağdur etmektedir. Çalışanın yanında olan bir sistem olmamakla birlikte bilakis çalışmamayı ödüllendiren bir sistem haline gelmiştir.” Dedi.

Türkiye’de hekimlerin aldığı ek ödemelerin bile arasında uçurum olduğunu açıklayan Başkan Zengin, “Türkiye’nin farklı Adsm’lerinde aynı performans puanlarını yapan hekimlerin aldığı ek ödemeler arasında bile uçurumlar oluşmaktadır. Eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olan bu sistem hem biz hekimleri hem de hastaları mağdur etmektedir ve hekimleri adeta birer yarış atına dönüştürmektedir. Hekimlerin Hastalarının daha iyi hizmet alması ve onlara daha fazla zaman ayırarak tedavilerini yapmak tek ve yegane arzusudur.” Dedi.

“BU DURUMU DÜZELTİN”

Son zamanlarda özellikle pandemi döneminde hastaların özel muayenehanelere gitmek zorunda kaldıklarını, mevcut bütçelerini oluşturarak tedavilerini yaptırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Zengin, “Devlette uzun yıllar hizmet veren hekimlerin istifa ederek, özel muayenehanelere geçme riskini göze aldıklarını şahit olmaktayız.. Mevcut döner sermaye sisteminin toplum ağız ve diş sağlığı hizmetine derin yaralar açtığını ve giderek gangrene dönüştüğünü görmek bizleri üzmektedir. Dönmeyen sermaye sistemine dönüşen bu yönetmeliğin kaldırılmasını istiyoruz. Bütün iyi niyet ve dileklerimiz değerli devlet büyüklerimiz ve sayın Sağlık Bakanımızın bu durumu düzeltmesi yönündedir.” Diyerek bu durumun düzeltilmesini istedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı