Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DOKTOR ARANIYOR!

DOKTOR ARANIYOR!

Adı sakin şehir olarak anılan ve kıyı turizminin gözde yerleri arasında gösterilen Ordu'nun Perşembe ilçesinde akşam 18.00'den sonra doktor bulunmuyor.

 

 

 

Saat 18.00’den sonra ilçelerinde doktor bulunmadığını ifade eden Perşembeliler ilçelerinde gece gündüz sağlık hizmeti verilmesini talep ediyorlar.

 

Perşembe’de vatandaşlar, akşam saat 18.00’den sonra sağlık hizmeti alabilmek için Altınordu’ya geliyorlar.

İlçesinde bulunan Sağlık Ocakları ve Aile Hekimliklerinde saat 18.00’den sonra doktor bulunmadığını ifade eden vatandaşlar, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yaptıklarını ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nden taleplerine henüz yanıt verilmediğini dile getirdiler.

 

AYIP OLARAK KARŞILIYORLAR

Perşembe’li vatandaşlar bu durumu ayıp olarak karşılıyor. Vatandaşlardan birisi, “Vallahi 18.00'dan sonra ilçede doktor olmaması çok ayıp bir şey. Çünkü küçük bir ilçede doktor gece sabaha varsa, biz de 5 katlı binanın boş olması ve doktor olmaması çok yazık bir şey. Yani niye bize hizmet yok! Perşembe’ye niye özellikle bu hizmeti vermiyorlar, onu anlamış değilim. Çünkü saat 17.00'den sonra parası olan var, olmayan var. Taksi tutamayan var, tutan var. Burada gece gündüz bize bakabilecek bir sağlık personeline ve doktora ihtiyacımız var" diyerek tepki gösterdi.

 

“DOKTORUN OLMASI ŞART!”

Bir başka vatandaş ise “Bir doktorun olması şart! Burada dünyanın nüfusu var. Ordu’ya doğru perişan oluyor arkadaşlar. Gerçekten bir nöbetçi doktorun kalması çok iyi olur” dedi.

 

SORUNU GÜNDEME TAŞIDI

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, ilçede yaşanan sağlık sorununu dile getirerek çözüm bulunmasını istedi. Partisi'nin ilçe kongresinde yaşanılan sağlık sorununu dile getiren Başkan Tandoğan: “Perşembe’de sağlık ocağımız var. Saat 18.00'den sonra Perşembe’de sağlık anlamında hizmet alamıyoruz. Hemşehrilerimiz Ordu’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Tabiki burada ekonomisi olan var, olmayan var. İnanın bir serum taktırmak için Ordu’ya hastaneye gidiyor ve aslında çok bir şey istemiyoruz bu konuda. İki uzman doktor ile Ordu’nun da poliklinik yükünü de alabilecek şekilde. Bugün Ordu’ya hastaneye gittiğinizde baktığınızda inanın üçte biri Perşembelidir. Burada iki tane poliklinik hizmetiyle beraber biz Ordu’nun yükünü de hafifletiriz.” Diyerek çok fazla bir şey istemediklerini ifade etti.

 

Gece gündüz sağlık hizmeti istediklerini belirten Perşembeliler, İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu sorunu bir an önce çözmesini talep ediyorlar. Haber Merkezi



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false