Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

DÖNERE KADIN ELİ!

DÖNERE KADIN ELİ!

Ordu Altınordu’da, eşinden kalan dükkânda yaklaşık 30 yıldır Döner Ustalığı yapan 58 yaşındaki Gülay Zengin, görenlerin dikkatini çekiyor.

Kayınpederinden eşine, eşinden de kendisine kalan işletmeyi 30 yıldır ayakta tutan 58 yaşında ki Zengin, azmiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. İşçi çalıştırmadan yıllarca işyerinin bütün sorumluluğunu üstlenen Zengin’in destekçileri ise çocukları…

 

Çalışmanın kadını erkeği yok diyerek, kadın isterse yapamayacağı işin olmadığını söyleyen Zengin, işçi çalıştırmadan 30 yıldır ayakta tuttuğu işyerinde yemeklerden, döner kesmeye, temizlikten, paketlemeye kadar her şeyiyle kendisi ilgileniyor.

 

Günlük 10 kilo döner kestiğini söyleyen Zengin, döner kesmenin ise kendisine göre zor olmadığını vurguluyor.

 

KALAN YADİGÂRA SAHİP ÇIKIYOR

 

Görenleri azmiyle kendine hayran bırakan 58 yaşındaki Zengin’in öyküsü ise şöyle; “İşyeri kayınpederimden eşime, eşimden de bana kaldı, bende devam ettiriyorum. Önce et dönerden başladım ve tavuk dönere geçtim. Aşçı almıyorum, işletmemin her şeyiyle kendim bizzat ilgileniyorum. Dükkânda ailece çalışıyoruz, servisi çocuklarım yapıyor, yemeği, döner kesimini, bulaşıkları yıkamayı, servis paketlerini hazırlamayı, paketleme gibi bir işletmeye dair ne gerekirse her şeyiyle kendim ilgileniyorum. Çalışmayı çok seviyorum. Boş durmayı sevmiyorum. Evde dahi boş duramıyorum, sürekli bir şeyler üretip kendime iş bulurum. Her kadın çalışmalı. Çalışmak para kazanmak çok güzel. Herkes evinde eşlerine yardımcı olmalı.” Dedi.  

 

GÜLAY USTAYI GÖREN ŞAŞIRIYOR

 

Paket servisi olması nedeniyle Pandemi sürecinin işlerini daha da artırdığını söyleyen Zengin, “Döner kesmek bana göre zor değil. Düğünlere giderim 90- 100 kilo döner keserim. Çalışan bilen kişi için hiç zor değil. Hiç kimseden yardım almadan ailece her işimizi görüyoruz.

Ordu Lokantacılar Ve Aşçılar Esnaf Ve Sanatkârlar Odasından ödül aldım. Kadın olarak yıllardır işletmemi ayakta tuttuğum için beni tebrik ettiler ve plaket verdiler. Günlük en az 10 kilo döner kesiyorum. Çok nadir kalan oluyor, kalanı da sokak hayvanlarına veriyoruz. Pandeminin bizi etkilememesinin en büyük avantajı işçi çalıştırmayıp bütün işlerle bizim ilgileniyor olmamız. Eğer işçi çalıştırıyor olsaydık durum daha farklı olurdu.” Diye konuştu.

Özel Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Çarşamba 18.9 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Perşembe 20.4 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Cuma 18 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı