DOYASIYA OYUN!

DOYASIYA OYUN!

İlimizde "Dünya oyun oynama günü" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" hazırlandı. 

Çocukların akranlarıyla birlikte oynadıkları oyun içinde keyifle yer almalarını sağlamak, iletişim ve duyuşsal becerilerini geliştirmesi, mümkün olduğunca okul bahçelerini, açık havayı kullanarak fiziksel aktivite gerektiren oyunlar ile öğrencilerin sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunması için okullarda öğretmenler eşliğinde ya da öğrencilerin bireysel zamanlarında geleneksel çocuk oyunlarını oynamaları tavsiye edildi. 

Buna göre; okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yer alan derslerde, öğretmenlerin yapacağı planlama ile ders programındaki kazanımlar dikkate alınarak ders içi etkinliklerde, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda sınıf öğretmeninin planı dâhilinde haftalık ders çizelgesinde yer alan Serbest Etkinlikler dersinde, öğrenci kulüp çalışmalarında, nöbetçi öğretmen gözetiminde teneffüslerde, dönem sonlarında gerçekleştirilecek çeşitli etkinlik veya şenliklerde, programa alınması uygun olan belirli gün ve haftalar ile millî bayramlar ve törenlerde geleneksel çocuk oyunlarına yer veriliyor. 

İlimiz genelindeki okullarda hafta boyunca "28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü" kapsamında Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde yakan top, mendil kapmaca, sandalye kapmaca, yumurta taşıma, ip atlama ve halat çekme gibi oyunlar ile öğrenci ve öğretmenler eğlenceli bir gün geçirdi.

28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü'nde öğrenci ve öğretmenlerin heyecanına ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Çocuklarımız, birlik ve beraberlik içinde oynayarak hayatı öğrenirler. Geleneksel çocuk oyunları ile öğrencilerimizin birlikte oynamalarına fırsat tanıyarak sosyal ve kültürel açıdan gelişmesini sağlıyoruz. İlimiz ve ülkemiz genelinde öğrencilerimizin katılımı ile düzenlenen etkinliklerde unutulmaya yüz tutmuş oyunlar oynandı. Geleneksel oyunlarla kültürümüzün gelecek nesillere aktarılarak yaşatılmasını, küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesini ve yaşamlarına oyunu dâhil edebilmesini sağladık. Göz bebeğimiz öğrencilerimizin "28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü"nü bir kez daha kutluyor, öğrenci ve öğretmenlerimize eğlenceli, sağlıklı, huzurlu ve başarılı eğitim hayatı temenni ediyorum” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi