Bugün, 19 Mart 2024 Salı

EĞİTİM DÜZENLENDİ

EĞİTİM DÜZENLENDİ

EĞİTİM DÜZENLENDİ

01-03 Aralık 2021 tarihleri arasında “Biyosidal ürün uygulayıcı eğitimi” düzenlendi.

Ordu Devlet Hastanesi konferans salonunda, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi tarafından Biyosidal Ürün Uygulama Yönetmeliği kapsamında Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi.

12 kişinin katılımıyla 01/12/2021 Çarşamba günü başlayan eğitim, 03/12/2021 Cuma günü katılımcılara sertifikaları verilerek tamamlandı.

Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince Halk sağlığı alanında kullanılan biyosidal ürünlerle yapılan zararlı mücadelesini fiilen yapan kişi Biyosidal Ürün Uygulayıcısı olarak tanımlanmaktadır. Uygulayıcı olmak için en az ilkokul mezunu olmak zorunludur. Uygulayıcı olmak isteyenler Bakanlıkça yetkilendirilen kurum ve kuruluşlara dilekçe ile başvurur. Başvurusu kabul edilenler eğitime katılır. Bu eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara yetkili kurum ve kuruluşlarca hazırlanan ve Müdürlükçe onaylanan Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası düzenlenir. Uygulayıcı eğitiminin temel içeriği, ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda Bakanlık tarafından belirlenir. Uygulayıcı eğitimi asgari üç günde verilmek üzere asgari yirmi dört ders saati olarak Bakanlıkça yetkilendirilen ilgili meslek kuruluşu, üniversite veya Müdürlük tarafından düzenlenir. Bu sertifikaya sahip kişiler Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi düzenlenen yerlerde çalışma imkânına sahip olmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğünde bugüne kadar 149 kişiye Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi verildi.

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu eğitimde yaptığı konuşmada, biyosidal üründe hedefin insanlara zararlı organizmalar olduğunu söyleyerek, biyosidal ürünler her ne kadar insanlar için zararlı organizmalarla mücadele amacıyla kullanılıyor ise de insan,  hayvan ve çevre açısından zehirli etkileri olabileceğinden uygulama esnasında gerekli önlemlerin mutlaka alınması gerektiğini, bu bağlamda biyosidal ürünlerin daha donanımlı ve yaptıkları işin ciddiyetinin farkında olan uzman kişilerce uygulanmasını sağlamak amacıyla mevzuat gereği bu eğitimlerin düzenlendiğini vurguladı.

Müdür Kasapoğlu, eğitimi düzenleyen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına ve katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.

Haber: Müberna AVCI



  • Salı 9.5 ° / 5.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / 4 ° false
  • Perşembe 9.5 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu