Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

EK BAŞVURUYA GEREK YOK

EK BAŞVURUYA GEREK YOK

 

2019 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularını yapmış olan çiftçiler için artık ikinci bir başvuruya gerek kalmadı.

Çiftçiler için artık ikinci bir başvuruya gerek kalmadı.

 

TEK BAŞVURU YETERLİ

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bitkisel Üretime Destekleme Ödemeleri tebliğinin yürürlüğe girdiğini ve ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin ikinci bir başvuru yapmadan mazot ve gübre desteği ile fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinden faydalanacakları belirtildi.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu hususlar konusunda çiftçiler uyarıldı:

2019 üretim yılı için 30 Haziran 2019 tarihine kadar çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularını yapmış olan üreticilerimiz başka herhangi bir başvuruya gerek olmadan mazot ve gübre desteği ile fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinden faydalanacaklardır.

İKİ BAŞVURU GEREKİYORDU

Daha önceki üretim yıllarında üreticilerimizin öncelikle çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularını yapmaları devamında ise fındık alan bazlı gelir desteği için ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize dilekçe ile ikinci bir başvuru yapmaları gerekmekte iken zikredilen Cumhurbaşkanı Kararı ve Tebliğ uyarınca tek başvuru (ÇKS) yapmak suretiyle mazot ve gübre ile fındık alan bazlı gelir desteğinden yararlanılması imkânı getirilmiştir.  

Bu itibarla; ilimiz genelinde 2019 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvurularını yapmış olan yaklaşık 125 bin civarındaki fındık üreticimizin 2019 üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteklemelerine yönelik iş ve işlemleri başka bir başvuruya gerek kalmadan yayımlanan mevzuatlar çerçevesinde yürütülerek hak ettikleri destekleme ödemelerinden yararlanmaları temin edilecektir. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı