Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ELÇİLERİN ROTASI ORDU!

ELÇİLERİN ROTASI ORDU!

ELÇİLERİN ROTASI ORDU!

Su ve çevre konusunda bilinci artırmak, çalışmaları geliştirip yaygınlaştırmak amacıyla uzman kamu çalışanları ve Akademisyenler tarafından kurulan Su Elçileri Derneği eğitim-öğretim için rotayı Ordu’ya çevirdi.

Tüm Türkiye'de su ve çevre kaynaklarının korunması hakkında eğitimler vermek için Kurtuluş Savaşı’nın başladığı Samsun’dan harekete geçen Su Elçileri Derneği, ‘Temiz su, yeşil vatan’ sloganıyla içerisinde öğretici ekipmanların yer aldığı Mobil Tır eşliğinde vatandaşlarla buluşacak.

Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Özgür Aydıncak, “Su ve çevre konusuna dikkat çekmek, bu konuda hep beraber neler yapabileceğimizi anlatabilmek amacıyla Türkiye’nin hemen her ilinde mobil bir eğitim-öğretim planı hazırladık. Samsun’dan başlattığımız bir anlamda seferberlik mücadelemiz için bu kez Ordu’dayız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SU ELÇİLERİ KAHRAMANLARIYLA EĞLENDİ, EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ”

Millî Mücadele ruhuyla ve aynı şuuru oluşturabilmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı Samsun’dan harekete geçtiklerini belirten Aydıncak, “Mobil Eğitim Tırımız vatandaşlarımız tarafından ilgiyle karşılandı. Yoğun program sırasında çocuklarımız Su Elçileri kahramanlarıyla eğlendi, eğlenirken öğrendi. Türkiye Eğitim Derneği (TED) üyeleriyle toplantımız oldu, TED koleji öğrencileriyle buluştuk. Bir süre sonra ekranlarda yerini alacak olan belgesel çekimlerini de yine Samsun’da gerçekleştirdik. Bize tüm programlarımız sırasında Bölge çiftçileriyle geniş katılımlı sohbetler gerçekleştirdik. Samsun’dan yine buluşmak ve eğitim-öğretime devam etmek için sözleşerek ayrıldık. Katkılarından dolayı DSİ 7. Bölge Müdürü Sayın Ahmet Ersin Gökçe beye tüm çalışanlar başta olmak üzere katkısını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 “KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Ordu’da da yoğun bir program için hazırlandıklarını sözlerine ekleyen Su Elçileri Derneği Genel Başkanı Aydıncak, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm dünyada kullanılabilir tatlı suyu korumak ve temiz çevre bilincini aşılamak sorumlu ve vicdanlı bireyler yetişmesine katkıda bulunabilmek amacıyla harekete geçtik. Şimdi beşinci durağımız olan Ordu’dayız. Tüm kaynaklarımızı etkili ve doğru kullanmak zorundayız. Kimsenin “Bana bir şey olmaz” deme lüksü artık ne yazık ki yok. Evlatlarımız ve geleceğimiz için kaynaklarımızı doğru kullanma bilincini aşılamak zorundayız. Hep beraber el ele bunu başarabiliriz”

“ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI’NDA BULUŞALIM”

Bir dizi etkinlik programını paylaşmak ve açılış için Su Elçileri kahramanlarının da hazır olacağı programı OBB 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Aydıncak, 11 Haziran Cuma günü saat 15.00’de maske-mesafe-hijyen kurallarına uygun olarak tüm Orduluları Meydana beklediklerini söyledi.

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false