Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ!”

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ!”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş beraberinde 19 milletvekiliyle Ordu'ya geldi.

Türkiye Buluşmaları kapsamında AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında düzenlenen “Ordu Buluşmaları” kapsamında AK Parti MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi ve 19 Milletvekili Ordu’nun 19 ilçesinde temaslarda bulundu. 

Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve MKYK üyesi Fahrettin Yahşi’nin Altınordu ilçesindeki program kapsamında ilk durağı AK Parti Ordu İl Başkanlığı oldu.

Heyeti burada AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile İl Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve şehir buluşmaları kapsamında ilimizi ziyaret eden milletvekilleri bir otelde düzenlenen basın toplantısında yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek Ordu ve ülkemizde devam eden tüm projeler hakkında bilgilendirildi.

Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kentin 19 ilçesinde 19 milletvekiliyle vatandaşların dertlerini dinleme, onlarla hasbihal ve istişare etme çerçevesinde programa devam edileceğini söyledi.

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi, Ordu Valiliğini ve Ordu Şehir Hastanesinde devam eden inşaat çalışmalarını da yerinde inceledi.

Elitaş, burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve beraberindeki heyet, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ı makamında ziyaret etti. Ardından, Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin Ordu İl Başkanlığına ziyarette bulundu.

Elitaş’ı burada Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, il ve ilçe teşkilatı ile görüştü.

Görüşmede Elitaş, Ordu’yu ele aldı. Kahverengi kokarca, yapımı devam eden Ordu Şehir Hastanesi, ulaşım yatırımları hakkında istişarelerde bulundu.

Cumhur İttifakına değinen Elitaş, “Müthiş bir birlik ve beraberlik içerisindeyiz” dedi.

Daha sonra Genel Başkan Vekili  Mustafa Elitaş ve milletvekilleri Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, “Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı”na katıldı.

Toplantıda ticaret, sanayi ve tarım yetkilileri de hazır bulundu. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

“MİLLETE HİZMETE AŞIK OLAN KADROLARLA KARADENİZ SAHİL YOLUNU ELHAMDÜLİLLAH BİTİRDİK”

Elitaş, Ordu'ya gelirken kullandığı Karadeniz Sahil Yolu'na ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Karadeniz Sahil Yolu 6-7 yılda, AK Parti'den önceki dönemde ancak yüzde 5'i gerçekleştirilebilmişti. 'olmaz, bitirilemez' diye söylenen işleri hamdolsun Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde millete hizmete aşık olan kadrolarla Karadeniz Sahil Yolu'nu elhamdülillah bitirdik." 

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE AK PARTİ KADROLARI OLARAK İNŞALLAH BUNLARI HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ, GAYRET EDECEĞİZ”

Başkan Vekili Elitaş, "Bunlar yeter mi? Tabii ki yetmez. Vatandaşımızın daha büyük istekleri, daha büyük arzuları var. Artık gelişmekte olan ülkelerin, az gelişmiş ülkelerle yarışmak değil, gelişmiş diye tanımlanan ülkelerin bulundukları seviyeye çıkmak için, onları da aşabilmek için gayret gösteriyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde AK Parti kadroları olarak inşallah bunları hayata geçirmeye çalışacağız, gayret edeceğiz. Önümüzdeki 3,5 yıllık dönem içerisinde de hep birlikte büyük bir aşkla heyecanla gayret ediyoruz."

 

“HUZUR VE REFAHIN ARTMASI İÇİN, İNSANİ İMKANLARIN SAĞLANABİLMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA ONLARI YAPIYORUZ, YAPMAYA DA ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Vekili Elitaş, yerel seçimlere 4,5 yıl, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ise 3,5 yıl olduğunu anımsatarak, "Bu süre içerisinde milletimizin istekleri, toplumun rahatlaması, sanayinin gelişmesi, huzur ve refahın artması için, insani imkanların sağlanabilmesi için ne gerekiyorsa onları yapıyoruz, yapmaya da çalışacağız. Bugün Ordu'daki toplantımızın, Türkiye Buluşmalarının esas itibarıyla ana gündem maddesi o." ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞIN DA İSTEDİĞİ AHLAKİ BİR DİLE ÇEVİRMEK İÇİN ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİR DİYE ÜMİT EDİYORUZ”

Ak Parti Genel Başkan Vekili Elitaş, "AK Parti'ye oy veren insanlara, Cumhurbaşkanı'mıza, AK Partili kadrolara ahlak dışı, etik dışı söylem yapan ve onunla ilgili gözaltına alınan birisini İzmir'de yaptığı toplantıda protokolde ağırlayıp hemen yanına çağırması, Sayın Özgür Özel'in anormalleşme sürecini başlattığının göstergesidir. Bugün Hacı Bey söyledi, dedi ki; Özgür Özel özür dilemiş, 'Ben bu işte hata yaptım' diye. Doğru mu, yanlış mı bilmiyorum. Özür dilemiş. Ama Tayyip Bey de 'Bana hakaret edenler adına özür dilesin' diyor. Bakın Sayın Özgür Özel, burada ayıramadığınız nokta şu; biz hakaret edilmesini, küfredilmesini, siyasetçiyi küfürlü ve farklı şekilde eleştirileri, hakareti doğru bulmadığımızı ve bununla ilgili tedbir almamız gerektiğini söylüyoruz. Ama siz sadece Cumhurbaşkanı'mıza değil, AK Parti'ye oy verenlerin tamamına hakaret eden birisini gelip yanınızda ağırlıyorsunuz. Aradaki fark bu. Normal olan o insanı yanınıza almak değil, şiddetle eleştirmek iken anormal bir şeyi yapıyorsunuz. Millete hakaret eden kişiyi yanınıza alıp ona iltifat ediyorsunuz. Hakaret edenlerin önünü açıyorsunuz, teşvik ediyorsunuz. Biz başka birine küfreden, hakaret edeni baş tacı etmiyoruz. Onunla ilgili gereken tepkilerimizi ortaya koyuyoruz. İnşallah Özgür Özel, normalleşme dediği şeyi anormalleşmeden çıkarıp, artık normalleşme mi der, yumuşama mı der, siyaset dilini vatandaşın da istediği ahlaki bir dile çevirmek için elinden gelen gayreti gösterir diye ümit ediyoruz."

Mustafa Elitaş, 19 ilçede milletvekilleriyle gezerken vatandaşlara, siyasetin dilinin yumuşadığını, hangi partiye oy verirlerse versinler onlara hizmet etmenin amaçları ve düsturları olduğunu ifade etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Yüzde 35 oy alan bir partiyi 3 Kasım 2002 tarihinde yüzde 52'lere çıkarmayı başardıysa herkesten oy alabileceğini, herkesi kucaklayabileceğini, herkesle irtibat kurabileceğini göstermiştir." dedi.

 

“İLAÇLAMA İÇİN VATANDAŞLARIMIZA KATKI SAĞLIYOR”

Ordu, Giresun ve fındık üretiminin yoğun olduğu Karadeniz Bölgesi'nde 2017'de başlayıp 2023'te zirve yapan bir kokarca hadisesi olduğuna işaret eden Elitaş, "Bakanlığımız, büyükşehir belediye başkanlığımız, valiliğimiz, ilgili kurum ve kuruluşlar, tarım ve orman il müdürlükleri bu kokarca istilasıyla ilgili yoğun gayret içerisindeler. İlaçlama Tarım ve Orman İl Müdürlüğü vasıtasıyla temin ediliyor, bakanlık yine ilaçlama araçlarını temin ediyor, büyükşehir ve ilçe belediyeleri de aynı şekilde ilaçlama için vatandaşlarımıza katkı sağlıyor." diye konuştu.

 

“HİÇ İHMALE GELEN BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Elitaş, "Vatandaşlarımız da mücadeleyi tam olarak gerçekleştirmek ve yardımcı olmak zorundalar. Hiç ihmale gelen bir durum söz konusu değil. Dünyanın en büyük fındık üreticilerinden Karadeniz Bölgesinin kokarca münasebetiyle fındık rekoltesinin düşmesi, fiyatların da hoş olmayan dramatik bir seviyede aşağıya düşmesi gerçekten bizi çok üzüyor. Şimdi sivil toplum örgütleriyle ve bu konuyla ilgili meslek odalarıyla STK'lerle bir toplantı yapacağız. Onlar da muhakkak konunun tam bileni olarak çözüm yollarını ve sorunları bize gösterecekler. Bizler de buraya gelen 19 milletvekili, büyükşehir belediye başkanı, il başkanlarımızla sorunun çözülmesi, gelecek yıllara intikal etmemesi, çok önemli bir değerimiz olan fındığın, ihracatta ve üretimde dünya birincisi olan fındık üretiminin en iyi şekilde devam etmesi için, önündeki hastalıkları kaldırmak için gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. 

Milletvekilleri de görevlendirildikleri ilçelerde ziyaret ve incelemelerde bulundu. 

Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.4 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı