Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR!

EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR!

EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR!

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, partisinin İl Başkanlığında fındık fiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fındık harmana indi ama hala fiyat yok, fındık taban fiyatı bir an önce açıklanmalı ve en az 35 TL olmalı diyen Demokrat Parti Ordu Milletvekili Enginyurt, “Fındık fiyatı 25 TL olursa bizi kimse susturamaz” dedi.

“FINDIK ÜRETİCİSİ ENDİŞELİ”

Bugün 4. Gün fındık hasadı devam ediyor, fındık harmana inmeye başladı ama fındık üreticisi endişeli diyen Milletvekili Enginyurt, “Maliyetler geçen yıla göre yüzde yüz artmış ama hala fındık fiyatları açıklanmadı. Demokrat Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanının fındığa vereceği fiyat bizim için en az 35 TL olmalıdır. Geçen yıl 22.50 TL olarak açıklanan fındık taban fiyatı 3,5 dolar ediyordu. Bugünde 3,5 dolar olarak açıklansa 32-33 TL’ye denk geliyor. 2 TL’de doğrudan gelir desteği verilse 35 TL eder. Biz artış talep etmiyoruz, geçen yıl fındığa ne verildiyse bu yıl da o verilsin istiyoruz. Geçen yıl 3,5 dolardı yani bu yıl da 3,5 dolar verilsin” dedi.

“FINDIK 35 TL’Yİ HAK EDİYOR”

Enginyurt, “Fındık fiyatı 35 TL olur mu, kuruyemişçide 100 TL biz nasıl alıp yiyeceğiz diyenler var. Fındık; patates, soğan, domates gibi her gün eve alınıp yenilen bir şey değil. Bu fındık sanayi, endüstriyel ürünü. Dünyada sanayide, endüstriyelde kullanılıyor. Yani badem, cevizin fiyatı artarken fındık üreticisinin de maliyetlerinin yüzde 200’e kadar yükseldiğini göz önüne aldığımızda fındık 35 TL’yi hak ediyor. 35 TL fiyat; Ordu, Giresun, Düzce, Kocaeli, Bolu’da ki ve 8 Milyon üreticinin gözü açıklanacak olan fiyattadır” diye konuştu.

“FINDIK ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKILMALI”

Üretici için her şeyi göze almış bir milletvekiliyim diyen Enginyurt, “Ben Ordu halkına seçildiğim gün hakkı, hukuku korumak için söz verdim. Dolayısıyla sözümün gereğini yerine getirmeye devam edeceğim. Fındık fiyatı 25 TL olursa bizi kimse susturamaz. Fındık üreticisinin 35 TL talebini yerine getirin. Fındık harmana indi, üreticiye sahip çıkalım. Biz Demokrat Parti olarak üreticimizin yanındayız. Fındık üreticisi her şeyin en güzelini hak ediyor, hak ettiği de verilmelidir” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞ OLSUN”

Ülkemizde ciğerlerimizi, yüreklerimizi yakan ve gördüğümüz tablo karşısında gözlerimizi yaşartan orman yangınları sebebiyle bütün Türkiye ve Türk milletine geçmiş olsun diyen Enginyurt, “İnşallah en kısa süre içinde hala söndürülmeye çalışan yangınlarda söndürülür ve acılar dindirilir. Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile birlikte önümüzde ki süre içerisinde inşallah bizde yangın bölgelerini ziyaret edeceğiz. Demokrat Parti olarak maddi ve manevi yönden insanlarımızın yanında olduğumuzu bizzat kendimiz ileteceğiz. Genel Başkanımız ve Demokrat Parti ailesi olarak ülkemizin yaşamış olduğu bu hadisede milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Haber: Sümeyye ŞAHİN

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli