Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

EN UYGUN BESİN; ‘ANNE SÜTÜ!’

EN UYGUN BESİN; ‘ANNE SÜTÜ!’

EN UYGUN BESİN; ‘ANNE SÜTÜ!’

1-7 Ekim emzirme haftası etkinlikleri kapsamında eğitim düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Hizmet binasında düzenlenen eğitime, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hekimleri, Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Ordu Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Doğumdan sonra bebekleri ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemek, bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılar. Emzirmeye bebek 6 ayını doldurduktan sonra, sağlık personeli tarafından önerilen ek besinlerle birlikte 2 yaş ve sonrasına kadar devam edilmelidir. Bebekler için en uygun besin anne sütüdür. Anneler Covid-19 olsalar dahi maske takarak bebeklerini emzirmelidir. Anne sütü bebeğin besin ihtiyacını ilk altı ayda, %100, 6-12 aylarda %50, 12. Aydan itibaren de %30 oranında karşılıyor. Anne sütü ve emzirmenin önemini herkese çok iyi anlatmamız lazım, bu konuda hepinize, özellikle ilerleyen günlerde mesleğe başlayacak olan öğrenci arkadaşlarıma büyük iş düşüyor.” dedi.

Eğitimde bir sunum yapan Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Arzu Erol, anne sütü ve emzirmenin önemine değinerek, “Her canlı kendi yavrusuna yetecek kadar süt üretebilir. Anneler kendi sütlerine güvenmekten bebeklerine inanmaktan, asla vazgeçmemelidir. Doğumdan sonra ilk bir hafta içinde damla damla gelen süt bebeğin ilk aşısı, en değerli besini, onu hastalıklardan ve kanserlerden koruyacak ilacıdır. Bebeğinizi emzirerek hem bebeğinizin sağlığını korur, hem de kendinizi meme ve yumurtalık kanserinden korumuş oluyorsunuz. İster normal, ister sezaryenle doğum yapmış olun, bebek doğar doğmaz, ten tene temas ve ilk emzirmenin başlatılması bebek ve anne için hayat boyu mutluluk için çok önemli bir başlangıçtır.” diyerek, sunumunu bitirdi.

Tekrar vurgulamakta fayda görüyoruz. “Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesini, 6. aydan sonra ek gıdalara geçilse bile en az 2 yaş ve ötesine kadar emzirmenin devam ettirilmesini öneriyoruz.”

Haber Merkezi



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı