Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ENGEL YOK!

ENGEL YOK!

ENGEL YOK!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

İl Başkanı Tomakin yayınladığı mesajında, “AK Parti varsa engel yok “ sözü alelade söylenilmiş bir söz değildir. Biz 19 yıldır engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürme ve yapılanları daha da ileri taşıma gayreti içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

Başkan Tomakin, “AK Parti 19 yıldır ülkemiz; ekonomide, siyasette, imar ve altyapı yatırımlarında, dış politikada nasıl büyük atılımlar yapmışsa, engellilerimizin ihtiyaç, talep ve beklentilerini karşılama konusunda da adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta ifade ettiği gibi engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı “yardım” değil “hak” eksenli bir anlayışla şekillendirmekteyiz” diye konuştu.

Tomakin, “Engellilere yönelik yapılan devrimlerden sadece bir kaçını burada belirtmek isterim,  2010 yılında, engelliler için alınacak özel tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı hükmü getirilerek engellilere yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi Anayasa ile güvence altına alındı. Engellilik alanında çerçeve niteliği taşıyan Engelliler Yasası’nı 2005 yılında çıkardık. Özel eğitim, istihdam, sosyal yardımlar, evde bakım, özel bakım hizmeti ve erişilebilirlik gibi engellilik konusundaki temel hak alanlarında yaklaşık 1.500 maddelik Engelliler Hukuku oluşturduk. “Eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok hususta engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olmak; toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık.” İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımız için evde bakım aylığı uygulamasını başlattık, Evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısı 2007 yılında 28.583 iken bu sayı 18 kat artarak 2021 yılı Mart ayı itibarıyla 535.805’e ulaşmıştır. Dünyada bir ilk olarak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı başlattık. 2002 yılında 5.777 olan çalışan engelli memur sayısını, 2020 yılı itibarıyla 57.809’a ulaştırdık. Engelli memurlara özel mesai hakkı tanıdık. Engelli memurlarımıza isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemesini sağladık. 2002 yılında engelli vatandaşımızın aylık maaşı 24,48 TL iken 2021 yılında bu rakamı 70 ve üzeri engellilik oranı için 914 TL’ye 40-69 arası için 609 TL’ye yükselttik. Böylece 2021 itibarıyla engelli maaşlarını 38 kat artırdık” ifadelerine yer verdi.

Tomakin, “Hepimizin bir engelli adayı oluğumuzu unutmayalım,  bu vesile ile 3 Aralık dünya engelliler gününde, engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum” temennisinde bulundu.

Haber Merkezi



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı