Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ENGELLİLER ALTINORDU HİMAYESİNDE

ENGELLİLER ALTINORDU HİMAYESİNDE

Altınordu Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler gününde gönülleri ısıtan bir farkındalığa daha imza attı.




Geçtiğimiz aylarda ordu sakatlar derneğini ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in Ordu Sakatlar Derneği’nin yetersiz ve sağlıksız fiziki şartlarda hizmet vermelerine gönlü el vermedi.

ENGELLİLER ALTINORDU BELEDİYESİ’NİN HİMAYESİNDE
Ziyarette, derneğin engellilere uygun bir ortam sağlayacak konforlu bir yere taşınması için söz veren Başkan Tören, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Ordu Sakatlar Derneği’ni belediye hizmet binası içerisinde tahsis ettiği modern ve konforlu bir hizmet ofisine kavuşturdu.
“Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek adına elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek, sosyal Belediyecilik ilkemizin bir gereği olduğu gibi vicdani  görevimizdir” diyen Başkan Tören, ordu sakatlar derneğine belediye hizmet binası içerisinde tahsis ettiği modern ve konforlu hizmet ofisinin açılışını dernek başkanı Selma Gülseren ve dernek üyeleriyle birlikte yaptı.

“AYNI ÇATI ALTINDA OLMAK BİZE MUTLULUK VERECEK”

Düzenlenen açılışta engellilerle bir araya gelen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, yaptığı konuşmada “Bu çatı altında böylesi kıymetli aileleri ve üyelerini görmek ve bundan sonra onlarla aynı çatı altında bulunmak bize her daim mutluluk verecek, özgüven katacak. Böyle bir manevi sorumluluğu yerine getirmiş olmanın huzurunu ve şükrünü yaşıyorum. Nerede bize ihtiyaç duyan bir hemşehrimiz varsa onun yanında olmanın gayretinde olacağız.” Dedi.
Başkan Tören, “Derneğe ziyaretimizde engelli kardeşlerimizin insana yakışmayan fiziki şartları da uygun olmayan bir mekânda hizmet verdiklerini gördük. Ziyaretimiz esnasında o fiziki mekânın yetersizliğini gördüğümüzde bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildi.
Bu şehirde nerede devletimize belediyemize ihtiyaç duyan bir hemşehrimiz varsa ki, engelli olup olmamasına bakmaksızın bütün iyi niyetimizle bütün gayretimizle bütün samimiyetimizle biz herkesin yanında olmaya çalışacağız. Engellilerimize hizmet veren eski mekanları kış koşullarını da dikkate aldığımızda orayı ziyaretimizde bizim yüreğimizi üşütmüştü. İlk fırsatta onlara yaraşır bir mekân kazandıralım istedik. Buranın sembolik açılışından sonra pandemi gerçeğini de unutmadan son derece kurallara sıkı sıkıya bağlı olarak mesafeyi maskeyi ve hijyeni terk etmeden bu mekânı kullanmanızı bekliyorum. Verdiğimiz sözü yerine getirmek ve engelli kardeşlerimize kendilerinin daha rahat ve konforlu bir mekânda hizmet vermelerini temin etmek bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir.” açıklamasında bulundu.

“ENGELLİ HİZMET ARACI VE ENGELLİ TEK DURAK NOKTASI ENGELLİLERİN HİZMETİNDE”
Engelliler için hizmet aracının hazır olduğunu söyleyen Başkan Tören, “Engellilerimiz için hizmet aracımız emrinizde. Hizmet binamızın altında bütün belediye hizmetlerimizi tek bir noktada alabileceğiniz tek durak engelli noktamız engelli vatandaşlarımızın hemşehrilerimizin hizmetinde. Bunun dışında bir farkındalık projemiz olan down sendromlu çocuklarımızın çalışacakları down kafemiz yine şehrimizin hizmetinde. Yine şehir atölyesi adı altında şehrimize kazandırmaya çalıştığımız bir sosyal işletmemiz var. Orada engelli kardeşlerimize mesleklerini öğreteceğiz. Engelli kardeşlerimize sosyal etkinlikler konusunda bugüne kadar hayal edemedikleri birçok aktiviteyi yapabilecekleri sıcak bir mekân oluşturacağız. Bundan böyle de engelliler ile dayanışma içerisinde, sorunlarına çözüm üretme ve her türlü engelin ortadan kalktığı bir şehir için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Tören farkındalık gününde Çavuşlar mahallesinde ikamet eden engelli dayısı Seyfi Tören’i ziyaret ederek bir süre aile ile sohbet etti.
Altınordu Belediyesince ayrıca bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Belediye ekipleri engelli vatandaşlara ve engelli belediye personellerine gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde Başkan Aşkın Tören’in selamlarını, iletip hediye ve çiçek takdiminde bulundular. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false