Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ENGELLİLER ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR!

ENGELLİLER ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR!

Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, engellilerin yaşadığı bazı sorunlara değindi.

 “Toplumumuzun en fazla mağdur edilen kesimi engelliler oldu” diyen Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, “Engelli aylıkları ve evde engelli bakım aylıklarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını bekliyoruz” dedi. 

“ENGELLİLER ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”

“Son bir yıl içinde çok zor ekonomik koşullarda yaşamını sürdüren emeklilerin, asgari ücretle çalışanların, gazilerin ve kamu çalışanlarının yetersiz de olsa aylıklarında kısmi düzenlemeler yapılmıştır.” Diyen Başkan İşbakan, “Engelliler bu dönemde, zorlaşan yaşam koşullarında hayatlarını sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.  

“ENGELLİLER NEFES ALMALI”

Başkan İşbakan, “Son bir yılda yetersiz de olsa diğer kesimlere bir nebze nefes aldırılırken engelli aylıkları en düşük memur maaşının yüzde 8,1, asgari ücretin ise yüzde 16’sına düşmüştür. Engelli bakım ücreti ise en düşük memur maaşının yüzde 22,3, asgari ücretin yüzde 44,7 seviyesine düşmüştür. Engellilerin de bir nebze nefes almaları için gerekenin yapılmasını istiyoruz. Engelli aylıkları ve evde engelli bakım aylıklarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı