Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ENGELSİZ ŞEHİR!

ENGELSİZ ŞEHİR!

ENGELSİZ ŞEHİR!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Altınordu Belediyesi haftanın anlam ve önemine değinmek amacıyla bir takım farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdi.

1 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen belediye meclisinin Aralık ayı olağan toplantısında engelli bireylere Başkan Tören tarafından bir de müjde verildi. Başkan Tören’in önerisi ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle alınan karar gereğince Engelli bireylerden nikâh işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak ve ruhsat harçlarında ise yüzde 50 indirim uygulanacak.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İlçede aktif olarak faaliyet yürüten tüm engelli dernekleri Belediye Başkanı Aşkın Tören’in talimatlarıyla Başkan Yardımcılarının koordinesinde belediye ekipleri tarafından ziyaret edilerek, istek ve önerileri dinlendi.

Toplumda duyarlılık oluşturmak ve engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 12 yaşındaki engelli çocuğun Aylin Şahin'e ise akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

“ENGELLİ DOSTU ERİŞİLEBİLİR ŞEHİR”

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü sadece hatırlanmak olarak düşünmemek gerektiğini vurgulayan Başkan Tören; “Erişilebilirlik temel bir insan hakkıdır. Özellikle şehrimizde ki tüm engelleri kaldırmak ve her yönüyle erişilebilir bir şehir olmak adına da ayrıca mücadele ediyoruz. Kent olarak eksikliklerimizi tamamlayıp gerçekten engelsiz bir kent oluşturabilmek adına bu mücadeleyi yine sizlerle birlikte, el ele vermeliyiz. Bu konuda tüm hemşehrilerimizden destek ve anlayış bekliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplumda farkındalığa, yeni bir yürüyüşe, yeni bir anlayışa ve idrake vesile olmasını diliyorum. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri için erişilebilir bir kent hedefiyle çalışmalarımıza yatırımlarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Salı 9.5 ° / 5.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / 4 ° false
  • Perşembe 9.5 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu