Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ENGİNYURT İSTİŞARE TOPLANTISINDA

ENGİNYURT İSTİŞARE TOPLANTISINDA

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ünye ve Çatalpınar’da MHP İlçe Teşkilatlarının düzenlediği muhtarlar ile istişare toplantısına katıldı.

Mahalle Muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantılarda Milletvekili Enginyurt, konuşma yaparak vatandaşların sorunlarını anlatarak takipçisi olduklarını belirtti.

CUMHURBAŞKANI FINDIĞA SAHİP ÇIKTI

“Bizler, ‘24 Haziran seçimlerinde size bir söz vermiştik dedi ki eğer bizi milletvekili seçerseniz turuncu koltuklarda oturup maaş alıp yan gelip yatan milletvekili olmayacağız. Ordu'nun ve Türkiye'nin hakkını ve hukukunu savunmak için gece gündüz mücadele edeceğiz’ dedik.” Diyen Milletvekili Enginyurt, “Seçildikten sonra dedim ki Ordu madem cumhurbaşkanına sahip çıktı ise ordunun Karadeniz’in en büyük meselesi fındıktır, dedik. Fındığımız yerlerde sürülmesin, fındık üreticisinin yüzü gülsün. Cumhurbaşkanımıza fındık üreticisinin derdi anlatılırsa o milletin derdi ile ilgilenir, dedik. Mitingler yaptık ve Mecliste konuşmalar yaptık. Televizyon ekranlarında fındığı anlattık. Bütün ilçelerimizde fındığı anlattık. Gazetelerde, sosyal medyada, fındıkla uğraştı. Fındıkla yattık ve fındıkla kalktık. Cumhurbaşkanımız sesimizi duydu ve fındığımıza 2018’de 14 lira açıkladı.

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Fındık üreticisinin yüzünün güldüğünü ifade eden Milletvekili Enginyurt, “İnşallah seneye fındığı kurtaracağız. Seneye daha güzel olacak, bu bir başlangıç dedik. Bu sene Haziran ayı başında Ziraat odası başkanları ile muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle fındık için mücadele ettik. Basın toplantıları yaptık, mitingler yaptık, mecliste konuştuk ve dedik ki Tarım Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Maliye Ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a ulaşarak dedik ki: Temmuzun sonu geldiğinde fındık fiyatları açıklanırsa çiftçimizin yüzü gülecek, aksi takdirde insanlarımız ekonomik kıskaçta, çok büyük bir bedel öder, göç artar dedik ve Sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duydu ve 16,5 lira Ordu fındığına fiyat verdi.” Diyerek fındık mücadelesini anlattı.

Milletvekili Enginyurt, gurbetçilerin Ordu’ya geri döndüğünü söyleyerek, “Fındık bu sene 16,5 lira olduğu için köylerimiz ilk defa İstanbul’dan gelen çocuklarla doldu, ailelerle doldu. İlk defa bu sene fındık bahçeleri temizlendi. Herkes bahçesinde büyük bir keyifle bakım yaptı. Fiyat iyi olunca herkesin yüzü güldü ve gelecekten umutlandı. Biz ilk mücadelemizi fındıkla verdik.” Dedi.

 

ORDU’NUN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDIK

Ordu’nun sorunlarını her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen Milletvekili Enginyurt, “Ordu’nun bütün sorunlarını meclise taşıdık ve gündeme getirdik. Ünye’mizin Organize Sanayi Bölgesi derdini meclise getirdik. Çıktık meclis kürsüsüne Altınordu’nun Organize Sanayisi var, Fatsa’nın Organize Sanayisi var ama Ünye’nin Organize Sanayisi yok. Bu büyük bir ayıptır. Bu ayıba son verilmelidir dedik. Meclis kürsüsünden haykırdık. Sanayi Bakanlığı şunu gönül rahatlığıyla söyledik: Ünye, Fatsa ve Altınordu Organize Sanayilerine ihtiyacı olan para 100 milyon para yok demeyin, dedik. Bir stat yaptınız 120 milyon, bitmesi için 40 milyon daha gerekiyor. Oraya yapana kadar dedik, keşke bu 3 ilçeye Organize Sanayi yapsaydınız da 20 bin insan ekmek sahibi olsaydı, dedik. Her gün gündeme taşıdık. Organize Sanayi’nin İnşallah problemi çözüldü. Altyapı ihalesi yapılacak en kısa zamanda hak ettiği organize sanayiye kavuşacak.” Dedi.

ÜNYE AKKUŞ YOLUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Ünye Akkuş yolu sorununa değinen Milletvekili Enginyurt, “Onbinlerce insan mağdur olur. Göçmek zorunda kalır. Yapacağınız en güzel iş Akkuş Ünye yolunu genişleterek derhal kullanılabilir hale getirmek. Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürü ile beraber bu konuda söz verdiler. Ünye Akkuş yolunun takipçisiyiz.” Dedi.

ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİ’NE KAVUŞACAK

Ünye’nin de Kültür Merkezi’ne kavuşacağını ifade eden Milletvekili Enginyurt, “Yine Fatsa’nın ve  Altınordu’nun Kültür Merkezi var. Ünye’de Kültür Merkezi olmadığı için sohbeti burada yapıyoruz değil mi? İhalesi yapılmış, her şey tamamlanmış ama karar çıkmamış. Müteahhit neredeyse işi fes etme noktasına gelmiş. TBMM’de konuyu gündeme taşıdık, taşımaya devam ediyoruz. AK Parti vekillerimiz de bu konuyu samimi bir şekilde sahiplendiler. İnşallah Ünye Kültür Merkezi de Ünye’ye layık bir Kültür Merkezi olarak açılması için üzerimize düşeni yerine getireceğiz ve kültür merkezine kavuşacak.” Dedi.

2B ARAZİ SORUNU ÇÖZÜLECEK

2B arazileri sorununa değinen Milletvekili Enginyurt, “İnşallah yine 2B arazileri ile ilgili sorunumuzu Bakan Berat Albayrak’a anlattık. Bakan Albayrak bu konuda çalışmalarını başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çalışmaları başlattı. Özellikle İkizce ve Çaybaşı’nda bu konuda büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden geldiğince Çevre Müdürlüğü ile, Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Değer tespit edilmemiş yerlerde değeri uygun bir şekilde tespiti için gayret gösteriyoruz, mücadele ediyoruz. İnşallah bunda da başarılı olduk.” Diyerek sorunun çözüleceği müjdesini verdi.

BORÇLAR 1 YIL ERTELENECEK

Üreticilerin borçlarının erteleneceği müjdesini veren Milletvekili Enginyurt, “Hayvancılık ve çiftçiliğin gelişmesi için öncelikli olarak bankalara olan borçların ertelenmesi talep ettik. Bunun için mecliste 4-5 defa konuşma yaptık ve Tarım Bakanımız borçları bir yıl erteleme talebini de Maliye Bakanlığı’na iletti. Bakan Berat Albayrak borçlarının bir yıl erteleneceği müjdesini verdi.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false