Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

“EPEYDİR TAD YOK”

“EPEYDİR TAD YOK”

NORMALLEŞEMİYORUZ!

 

Ömrünü mesleğine adayarak 51 yıllık Esnaf olan Temel Arslantürk, zincir marketlerle rekabet etmekte güçlük çekerken birde pandemi kısıtlamalarının olması kendilerine adeta can çekiştirdiğinden bahsetti.

Sağlık Bakanlığının nüfus yoğunluğuna göre vaka sayısında ki artışı açıklamasının ardından Ordu ilinin 1. sırada yer alması Mart ayında başlaması planlanan normalleşme sürecini de ötelerken İlimiz Esnafları, vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

 

“REKABET ETME LÜKSÜMÜZ YOK”

1970 yılından bu yana esnaf olduğunu söyleyen Arslantürk, “Alışverişin tadı eskidendi. Epeydir tad yok, çok zordayız. Cumartesi – Pazar evde kalıyoruz ama gelinde bize sorun... Şimdi yüzlerce zincir market açıldı, hal böyle olunca bizim işler büyük oranda düştü. Şimdi deyim yerindeyse kırk yılda bir müşteri düşecek diye bakıyoruz. Rekabet çoğaldıkça işlerimize etki etti. Bizim zincir marketlerle rekabet etme gibi bir lüksümüz yok” dedi.

 

“NORMALLEŞEMEYECEĞİZ”

Arslantürk, “İnşallah şu salgın biter ve ortalık canlanır. Sağlık Bakanlığının yayınladığı Nüfus yoğunluğuna göre vaka sayısında 1. il konumundayız. Diğer iller normalleşmeye giderken bu durum Ordu ili için biraz daha zaman alacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana ülkemizde uzun çabalar verilen ve bitmesi için birçok tedbirler getirilirken bu durumdan birçok iş sektörü çok kötü etkilendi. O nedenle bundan sonraki yaşanmaya devam edecek kısıtlamalar esnafımızı günden güne eritecek. Vatandaşlarımızdan biraz daha anlayış bekliyoruz. Lütfen sevdiklerimizin canını yakmayalım, işverenlerimizin rızık kapısına engel olmayalım. Alacağımız tedbirlerle eski yaşantımıza, özgürlüğümüze geri kavuşalım” diyerek vatandaşlara tedbir çağrısı yaptı.

Özel Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı