Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

ERTELENDİ!

ERTELENDİ!

2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Yaklaşık 40 yıldır Ordu halkına hizmet veren Kırtasiye Esnafı Sedat Gönül, beklenen hareketliliğin önümüzdeki günlerde olabileceğini söyledi.

2024- 2025 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla gerekli tüm hazırlıkların günler öncesinden yapıldığından bahseden Sedat Gönül, “Bölgemiz de fındık geliri çok büyük önem arz ettiği için yüksek kesimin fındığı da hala bitmediğinden alışveriş o nedenle bir müddet ertelediler” dedi. 

“FINDIK GELİRİ ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

“Listeler henüz yeni çıkmaya başladı” diyen Gönül, “Öğretmenler henüz listeyi atmadılar. Velilerde o listelere göre hareket etmeye çalışıyorlar. Bölgemiz de fındık geliri çok büyük önem arz ettiği için yüksek kesimin fındığı da hala bitmediğinden alışveriş o nedenle bir müddet ertelediler. Ülke şartları belli. Hayat pahalılığı ortada. O nedenle önceki yıllara göre yüzde 45’lik bir artış söz konusu diyebiliriz. Vatandaşlarımızın da eski alım gücü olmaması gibi bir gerçekte var. Ürüne bakıp alamadan giden vatandaşlarımız var” diye konuştu. 

“MARKASI BELLİ OLMAYAN ÜRÜNLERİ ALIYOR VE YANILIYORLAR”

“Bizim sektör olarak en büyük şikâyetimiz kırtasiye ürünlerinin yerinden değil de hırdavatçıda bile olması ve oradan alınması” diyen Gönül, “Kalitesiz ve markasız ürünlerin satılması bizi fazlasıyla rahatsız ediyor. Ana sınıfının listesi bize geldiğinde sağlığa zararlı olmayan markalarıyla birlikte ürünler yazılıyor. O ürünler kırtasiyelerin dışında hiçbir yerde yok. Velilerimizin birçoğu uygun fiyatta gördüğü markası belli olmayan ürünleri alıyor ve yanılıyorlar. Daha sonra ise o ürünü kullanamadıkları için yazılanı almak zorunda kalıyorlar” dedi.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN

 



  • Perşembe 23 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı