Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

EŞ ZAMANLI DENETİM!

EŞ ZAMANLI DENETİM!

EŞ ZAMANLI DENETİM!

Akkuş İlçesi Hasan Uğurlu Baraj Gölünde eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekibi tarafından Ordu İli Akkuş İlçesinde bulunan Tokat ve Samsun İl sınırlarındaki Hasan Uğurlu Baraj Gölünde denetim yapıldı.

Yapılan denetimler; Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında ortaklaşa ve eş zamanlı olarak su ürünleri kontrol botu ile baraj gölü içerisinde ve aynı zamanda baraj kenarında gerçekleştirildi.

Yapılan denetim neticesinde yaklaşık 1.000 (bin) metre uzatma ağına, 3 (üç) adet pintere ve 1 (bir) takım parakete oltasına el konuldu. Ağlardan çıkan canlı yayın ve sazan balıkları baraj gölüne bırakıldı. Yöre halkına ise yasaklarla ilgili bilgi verildi.  

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapılan açıklamada; “Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacıyla İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri kontrol görevlileri tarafından su ürünleri denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir” denildi.

Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu