Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

EŞ ZAMANLI SUÇ DUYURUSU!

EŞ ZAMANLI SUÇ DUYURUSU!

EŞ ZAMANLI SUÇ DUYURUSU!

AK Parti İl Başkanlıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, televizyon programında söyledikleri sözleri nedeniyle Sedef Kabaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında 81 ilde eş zamanlı suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 81 ilde eş zamanlı olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gazeteci Sedef Kabaş hakkında Ordu Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Halit Tomakin ile birlikte parti yöneticileri de suç duyurusunda başkana destek vermek için adliye önünde toplandı.

Adliye önünde basın açıklaması yapan İl Başkanı Tomakin, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.

 

Başkan Tomakin yaptığı açıklamada, “TV kanalı ekranlarında sistematik olarak partimize, Genel Başkanımıza ilke, hukuk tanımayan ifadelerle en ağır saldırılar gerçekleştirilmektedir. 14 Ocak’ta, TV kanalında yayınlanan programa CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve gazeteci Sedef Kabaş konuk olmuştur. Bu programda Kabaş, AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunmuştur. Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır. Ülkemiz, son yirmi yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam etmektedir. Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış; bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir. Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Siyasete girdiği yıllardan bu yana, muhalefete sayısız mağlubiyet yaşatan, halkın teveccühüyle seçimler kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zaferlerini hazmedemeyenler, saldırılar düzenlemeye devam etmektedir. Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan gazeteci Kabaş’ın, AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza televizyon kanalında yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

 



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu