Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ESNAF YOKSA ŞEHİR ÖLÜR!

ESNAF YOKSA ŞEHİR ÖLÜR!

Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, esnaf kesiminden bulaşın çok yaygınlaştığı yönünde algı oluşmasının mümkün olmadığını söyleyerek ülkenin yaşaması için esnafın yaşaması gerektiğini söyledi.

Kısıtlama gelince en üzülen ve ezilen bizim esnafımız oluyor diyen Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Akyürek, “Küçük esnaf kesimimiz, hijyen koşullarına ve maske, mesafe kurallarına son derece dikkat ediyorlar. Biz bu konularda esnaflarımıza gereken uyarıları yaptık ve onlarda gereğini yerine getirdiler. Esnaf kesiminden bulaşın çok yaygınlaştığı yönünde algı oluşması mümkün değil. Duygusal bir yapımız var, bunları bir türlü aşamadık, dostlarımıza, akrabalarımıza misafirliklere gitmekten kaçınmadık. Duygusallığı bırakıp yaşamın gerçeğine bakmamız gerekiyor. İnsanlarımız daha dikkatli olması lazım. Kısıtlama gelince en üzülen ve ezilen bizim esnafımız oluyor. Bütün kısıtlamalar bizim üzerimize geliyor. Onun için bizim esnafımız pandeminin başından beri yaşadığı sıkıntıları şimdi biraz daha fazla hissederek yaşayacak. Çünkü esnafın ekonomik yönden nefes alacak durumu kalmadı. Basit usul iş yapanların dışında, yanında çalışanlar da düşünüldüğünde durum daha da sıkıntılı” dedi.

 

“MUTLAKA DEVLET DESTEĞİ GÖRMESİ GEREKİYOR”

 

Pandemi bitene kadar esnafa mutlaka destek olunmalı diyen Başkan Akyürek, “Esnafın şuanda gerçekten nefes alacak durumu kalmadı. Küçük esnafımız günlük sıcak paralarla dönen ve birikimi olmayan bir kesim olduğu için mutlaka devlet desteği görmesi gerekiyor. Devletimizde sıkıntı yaşıyor ama küçükte olsa destek olunmalı diye düşünüyoruz. Esnafın başka türlü yapacak bir şeyi kalmadı. Esnafımız gittiği zaman şehir ölür. Ülkenin yaşaması için bizim esnafımızın yaşaması lazım. Bu ülkenin harcı küçük esnaflardır” diyerek esnafın yaşadığı zorlu sürece değindi.

 

“DİKKATLİ OLURSAK BİZ BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

 

Akyürek, “Toplumumuzda pandemiden kurtulabilmemiz için vatandaşlarımızın biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Eğer biraz daha dikkatli olursak biz bu işin üstesinden geliriz. Genel anlamda duygusallığı bırakıp hayatın gerçeklerini görmemiz lazım” diyerek vatandaşlara dikkat etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Özel Haber: Sümeyye ŞAHİN



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı