Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ESNAFA NEFES OLSUN!

ESNAFA NEFES OLSUN!

SİCİL AFFI BEKLENİYOR

 

 

 

Esnafın sicil affı beklediğini vurgulayan Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, sicil affının esnafa nefes aldıracağını açıkladı.

 

Bütün esnafların, bütün tacirlerin, kredi ile ilgili sıkıntısı, borcu olan herkesin beklentisinin olduğu sicil affının mecliste kabul edilen yapılandırma yasasının içerisinden çıkmadığını belirten Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, kamuoyunun sicil affı beklentisi olduğunu açıkladı.

 

BÜTÜN ESNAFLARIN BEKLENTİSİ SİCİL AFFI

En son sicil affının 3 yıl önce çıktığını aktaran Başkan Bahadır Baş, “Salgın nedeniyle gerçekten piyasada insanlar kredilerini, kredili mevduatlarını veya kefil oldukları kişilerinden kaynaklanan kredi borçları ödenmiyor. Piyasanın krediler konusunda gerçekten ciddi anlamda sıkıntısı var. Bununla bir ilgili bir düzenlemeyi bütün kamuoyu bekliyordu.” Dedi.

 

90 GÜNÜN SONUNDA TAKİBE GİRİYOR

Kredilerin 90 gün geciktirilmesi durumunda takibe girildiğini açıklayan Başkan Baş, “Kullanmış olduğunuz kredi kartları, krediler, kredili mevduat hesabından kullandığımız kredi veya kefil olduğumuz kredi ödemelerini 90 gün geciktirmemiz durumunda hakkımızda yasal takip başlıyor. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıt bürosuna kayıt oluyor. Vatandaşın tabiriyle kara listeye ekleniyor ve 5 yıl boyunca o listede sizin bankalar birliği tarafından takip edilen listede bulunuyor.” diyerek açıklamada bulundu.

 

“EKONOMİNİN SAC AYAKLARINDAN BİRİ SİCİL AFFI”

Ekonominin sac ayaklarından birinin sicil affı yüzünden kırık olduğunu vurgulayan Başkan Baş, piyasanın da beklediği sicil affının bir an önce çözülmesini istedi. Sicil affını Ticaret Odaları ve Esnaf Odalarının da ciddi manada dile getirdiğini de söyleyen Başkan Baş, 2021 yılının ilk düzenlemelerinden birinin bu olacağını düşündüğünü açıkladı.

 

“YAPILANDIRMA YASASININ ZAMANLAMASI DOĞRU”

Mecliste kabul edilen Yapılandırma yasasının 31 Ağustos’a kadar olan borçları kapsadığını da açıklayan Başkan Baş,  2020 yılının sonuna kadar e-devlet üzerinden müracaatların kabul edileceğini ifade etti. Yapılandırma yasasının çok yerinde ve zamanında yapıldığına değinen Başkan Baş, ödeme taksitlerinin sıkıntılı olduğunu, en az 3 ay ödeme süresinde boşluk bırakılması gerektiğini açıkladı.

 

“ESNAFLARA NEFES ALABİLMESİ SAĞLANMALI”

Esnafların nefes alabilmesinin sağlanmasını istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Baş, en az 3 ay yada 6 ay ödeme taksitlerinin ileri atılarak pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnafın rahatlatılmasını istedi. Başkan Baş, “Salgın dolayısıyla olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. O yüzden en azından 3 ay yada 6 ay ödemede vade de yapılsaydı. Yapılandırmanın zamanlaması doğru ama maalesef ödeme zamanı ve şekli yüzünden de sıkıntısı var.” dedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false