Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ESNAFIN SESİ OLDULAR

ESNAFIN SESİ OLDULAR

ESNAFIN SESİ OLDULAR

Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, Ankara´da gerçekleşen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) yönetim ve denetim toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığında yapılan toplantıda esnafın sorunları bir kez daha gündeme getirilerek, Cumhurbaşkanına iletilmek üzere bir dosya haline getirildi. Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek’in de katılarak hazırladığı dosyada işyerlerinin Şubat ayı içerisinde tekrar açılması, Bağ kur primlerinin 1 yıl daha ertelenmesi, vergilerin alınmaması ve ertelenmesi gibi konular yer aldı.

 

ESNAFIN SORUNLARI CUMHURBAŞKANINA İLETİLDİ

Ankara´da katıldığı toplantının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Birlik Başkanı Akyürek, “Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere yaptığımız toplantı sonrası TESK Genel Başkanımız Palandöken, sunduğumuz dosyalarda ki taleplerimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Sunduğumuz dosya içeriğinde ise, esnafa yapılan hibe desteğinin biraz daha yükseltilerek, en azından asgari ücret düzeyine getirilerek bu ödemelerin devam etmesi konusunda talebimiz oldu. Cumhurbaşkanımızda bunu kabineye götüreceğini, bunu kabine de görüşeceğini kabul görürse olabileceği şeklinde söyleşide bulundu. Şuanda bin liralar başvuruda yanlışlık yapmayan kişilerin hesaplarına yatırıldı ve yatırılmaya devam ediyor” dedi.

 

ESNAFIN TALEPLERİNE SES OLDULAR

“Dosyamızda kapalı işyerlerinin, kahvehanelerde, lokantalarda, cafeler de kontrollü şekilde açılması (HES kodu gibi), esnaflara faizsiz nakit uzun soluklu bir süreçte ödemelerin yapılacağı bir kredi verilmesi şeklinde taleplerimizi ilettik. Kira desteklerinin pandemi süreci bitene kadar uzun süreli verilmesi ve sadece 3 ay gibi bir süre içinde kalmaması gerektiğini söyledik. Sosyal güvenlik, bağ kur primlerinin 1 yıl daha ertelenmesi şeklinde taleplerimizi ilettik. Servis araçları, taksiler, minibüsler gibi ticari araçlardan KDV alınmadan indirimli akaryakıt kullanabilmeleri gibi esnafa rahat nefes aldıracak taleplerimizi dosa halinde sunduk. İnşallah esnafımız adına güzel ve olumlu sonuç çıkacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Özel Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı