Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ESNAFIN SORUNUNA NEŞTER VURDU

ESNAFIN SORUNUNA NEŞTER VURDU

 

Altınordu Belediyesi, Karapınar Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi’nde yağmur sonrası su birikintilerinin yaşandığı alanlarda alt yapı çalışması başlattı. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in yerinde takip ettiği çalışmalarla esnafın yüzü güldü. 

‘İnsana Hizmet ve Hürmet Eden Belediyecilik’ anlayışı ile çalışmalarını yürüten Altınordu Belediyesi şehrin alt yapısına modern dokunuşlarını sürdürüyor. Düz Mahalle ve Şirinevler Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede yağmur sonrası yaşanan sıkıntıları gündemine alan Altınordu Belediyesi bu alanlarda daha önceki günlerde yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini kazandı.

Bu kapsamda çalışmalarına aralıksız devam eden Altınordu Belediyesi, Karapınar Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 1143 ve 1144 nolu sokaklarda su birikintilerinin yaşanması üzerine alt yapı çalışmalarına start verdi. Ekiplerin aralıksız çalıştığı alanda eski hatlar sökülerek yerine uzun ömürlü koruge borular döşendi.

“HEM AKIL HEM GÖNÜL İŞİ OLDUĞUNU DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Çalışmaların tamamlandığı Şirinevler Mahallesi ve Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, alt yapı çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında vatandaşlarla ve sanayi esnafıyla da bir araya gelen Başkan Tören, vatandaşların talep ve önerilerini de dinledi.

Birçok esnafın mağduriyetinin giderilmesi için başlatılan alt yapı çalışmaları hakkında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Altınordu Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarına kesintisiz devam ettiklerini söyledi. Bütün şehir eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Tören, “İnsana hizmet ve hürmet eden belediyecilik” düsturu, “vizyonu dünya kenti Altınordu” hedefi ile merkezde ve kırsalda “bütün şehir eşit hizmet” ilkemiz doğrultusunda, altyapı ve üst yapı hizmetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Şehri yönetmenin ve şehre yön vermenin hem akıl hem gönül işi olduğunu da çok iyi biliyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin uhdesinde şehrimizi ulaşımdan alt yapıya, sanat yapılarından çevre düzenlemesine her alanda daha ileriye taşımak için hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu şehirdeki her bir yürek bize emanet. Bu doğrultuda tüm hemşehrilerimizin her alanda refahı ve mutluluğu için çalışmaya durmaksızın devam edeceğiz” dedi.

“YAŞANAN SORUNLARI BERTARAF ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Şirinevler Mahallesinde ve Yeni Sanayi Sitesindeki çalışmalarla sorunları ortadan kaldırmak istediklerini aktaran Başkan Tören, “Şehrimizin kalp merkezi Düz Mahalle başta olmak üzere Şirinevler Mahallesi ve birçok mahallemizde aşırı yağışlar sonrası göllenme yaşanan alanlarda Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Su Kanalizasyon idarisi (OSKİ) ile birlikte bir koordinasyon halinde çalışmalar yürütüyoruz. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma ile Düz Mahalledeki problemleri çözdük. Yapılan bu çalışmaların ardından esnafımız, sokak sakinleri ve hemşehrilerimiz bu çalışma ile bize iyi dileklerini ilettiler. Öte yandan benzer bir şekilde aşırı yağışlarda göllenen birçok mahallemiz var ve bu mahallelerimiz ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapısal anlamda çalışmalar yapıldı. Bu planlamalar neticesinde Şirinevler Mahallemizdeki ilgili sokaklar ve sonrasında Karapınar Mahallesinde bulunan Yeni Sanayi Sitesinde aşırı yağışlar sonrası göllenme ile ilgili hemşehrilerimizin şikayetlerini bertaraf etmek için çalışmalarımıza başladık ve hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Yaşanan sorunları köklü bir şekilde çözmek için başlattığımız çalışmalarda bizlere katkı veren işçisinden teknik mühendisine, çalışma arkadaşlarımıza ve yüklenici firmaya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞACAĞIZ”

Alt yapı çalışmalarının eski sanayi başta olmak üzere birçok mahallede devam edeceğini vurgulayan Başkan Tören, “Yapılan bu çalışmalarla yetinmeyeceğiz. Benzer sorunları yaşayan mahallelerimizde hem Belediyemiz hem Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte koordineli bir şekilde çalışarak bu sorunları gidereceğiz. Bundan sonraki süreçte ise eski sanayi sitesinde esnafımızın taleplerine kulak vererek çalışmalar yapacağız. Yeni Mahalle içerisinde de aşırı yağışlar sonrası tespit ettiğimiz ve uzun yıllardır bu konuda şikâyet olunan yerlerle ilgili de teknik çalışmalarımızı yaptık ve çalışmalarımıza başlayacağız. Bu kapsamda Yeni Mahalle başta olmak üzere tüm mahallelerimizde benzer bu sorunları ortadan kaldırmak için ekibimizle birlikte şehre hizmet insana hürmet anlayışı ile başladığımız yeni nesil belediyecilik parolası ile şehrimizi güzelleştirmeye ve Altınordu’yu modern şehir kimliğine büründürmek için diğer faaliyetlerimizde olduğu gibi alt yapıda da aralıksız kararlı bir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SANAYİ ESNAFINDAN BAŞKAN TÖREN’E TEŞEKKÜR

Altınordu Belediyesi tarafından sürdürülen alt yapı çalışmalarını değerlendiren Yeni Sanayi Sitesi esnafı, yapılan çalışmalardan dolayı son derece mutlu olduklarını belirttiler. Yağmur sonrası karşıdan karşıya geçmede ve dükkân açmakta zorlandıklarını aktaran sanayi esnafı, çalışmalar dolayısıyla Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkür ettiler. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı