Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

FATSA BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILDI

FATSA BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT SEZONU AÇILDI

Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi tarafından hazırlanan ?Mevlana Sevgi Ormanı? adlı tek perdeli müzikli çocuk oyunu tiyatrosu öğrenciler ile buluştu.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleştirilen tiyatro oyununa Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, öğrenciler, öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“FATSA’DA SANAT EĞİTİMİ KONUSUNDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Oyundan sonra açıklamalarda bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar; “Geleceğin oyuncu ve yönetmenlerine çağın gerektirdiği nitelikte bir eğitim sunarak kendini ifade edebilen, bu toprakların özgün diline, Türk ve dünya tiyatrosunun temel bilgi birikimine hâkim, yenilikçi, özgün ve nitelikli bireyler yetiştirmek asıl hedefimiz. Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği neticesinde her yıl kendine bir çalışma konsepti belirleyecek ve ona göre, hem tiyatrodan hem de dışarıdan katılımcılarla söyleşiler, ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi planladığımız atölye ile Fatsa’da sanat eğitimi konusunda yeni bir dönem başlıyor.

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Gösteri Sanatları Atölyesinde çocuklarımıza ve gençlerimize drama ve tiyatro eğitimi vereceğiz. Gösteri Sanatları Atölyemizde drama, çocuk tiyatrosu ve yetişkin tiyatrosunda başlayacak olan eğitim sonunda öğrencilerimiz tarafından sergilenecek olan tiyatro oyununu heyecanla bekliyoruz. Ayrıca her ay iki çocuk tiyatrosu ve bir yetişkin tiyatrosu sahnelenecek.” dedi.

 

ÇOCUKLARA TİYATRO EĞİTİMİ

Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesinin çocuk ve gençlik tiyatro, drama eğitimi, artan bir ilgiyle sezona başlıyor. Alanında uzman oyuncuların atölye çalışmalarının yanı sıra, temel tiyatro disiplinlerinde eğitim verecek eğitmenleri ile sezona başlayacak.

10-15 yaş grubu çocuklarımızın alındığı çocuk biriminde, tiyatroya eğilimi olan çocuklarımızın yanı sıra sanatın farklı alanlarına yetenekli olanlar da yönlendirilecek. Tiyatro yeteneği olan çocuklarımız çocuk biriminde bir yandan bu yeteneklerini sahne üzerinde oyun ve gösterilerle pekiştirirken öte yandan yetişkin birimine de hazırlanıyor.

 

YETİŞKİNLER İÇİN 

TİYATRO

Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi, tiyatro eğitimini bir bütün olarak ele alıyor. Özellikle 10 yaşından itibaren Gösteri Sanatları Atölyesine ailesine katılan çocuklar, çocuk, gençlik ve yetişkin birimlerinde eğitim görerek donanımlı bir halde mezun olacak.

Gösteri Sanatları Atölyesinde yetişkinler için oyunculuk ve drama eğitimleri veriliyor. Eğitimlerde senaryo, tiyatro tarihi, diksiyon eğitimi, beden dili eğitimi, uygulamalı tiradlar, oyun kurgulama gibi dersler verilecek.

Tiyatro tarihi, tiyatro kuramları gibi derslerin yanı sıra, temel oyunculuk eğitimi ile birlikte meddah, orta oyunu, karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosu oyunculuk alanları da müfredat kapsamında verilecek.

Gösteri Sanatları Atölyesinde yetişkin tiyatro eğitimi, her hafta cuma günü yapılacak. Bu ortak derslerde atölye çalışmalarının yanı sıra hareket, ışık, dekor, kostüm gibi tiyatronun oyunculuk dışı ya da oyunculuğu destekleyen alanları ile ilgili dersler planlanıyor.

 Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesinde yeni sezon için kayıt almaya 9 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek. Tüm eğitimlerin ücretsiz olduğu atölyeye Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda başvuru yapılabilir. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false