Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

FATSA’DAN ELAZIĞ’A YARDIM SEFERBERLİĞİ

FATSA’DAN ELAZIĞ’A YARDIM SEFERBERLİĞİ

 

Elazığ ilinde meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in yardım kampanyası çağrısına Fatsa Belediyesi’nden anında destek verdi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın sosyal medya hesabından, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başlattığı “Elazığ’da meydana gelen depremden dolayı mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için battaniye ve kışlık kıyafet kampanyasına” Fatsa Belediyesi olarak bizde destek veriyoruz. Hemşerilerimizin özellikle battaniye ve kışlık kıyafet desteklerini belediye binamızda görevlendirdiğimiz memurlarımıza hızlı bir şekilde iletmelerini bekliyoruz” şeklindeki mesajına gece yarısı olmasına rağmen Fatsa halkı büyük destek verdi.

“VATANDAŞ SEFERBER OLDU”
Yardım çağrısı üzerine vatandaşlar evlerinde kullanılabilecek kışlık kıyafet ve battaniye gibi eşyaları alıp Fatsa Belediyesi’ne getirdi. Belediyeye getirilen yardımlar hemen bir araçla Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen yardım tırına yetiştirildi.

Fatsa’da toplanan yardımlar Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde hazır olan tırlara ulaştırmak için yola çıkan ekiplere Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da eşlik etti.
  Burada açıklamalarda bulunan Başkan Kibar “Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen deprem Ordu’muzdan da hissedildi. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Depremin hemen ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler’in çağrısı üzerine Ordu ili seferber oldu. Tüm ilçelerden yardımlar toplanmaya başlandı. Ordu depreme yardım anlamında hızlı bir şekilde yetişti” dedi ve daha sonra sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj yayınladı.
 Kibar mesajında;
“Kötü havalarda insan insana aç olur. Bir araya gelince dost dosta ilaç olur. Fatsalı hemşerilerimin, Elazığ için yardım tırımız Büyükşehir Belediyemiz önünden saat 02.50’de hareket etti. Elazığ’da yaşanan deprem felaketinde yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimiz için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başlattığı yardım kampanyasına Fatsalı hemşerilerimin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.
  Gece ilk gönderilen yardımların ardından Fatsalı vatandaşlar yardım malzemeleri getirmeye devam etti. Belediyede görevlilerce paketlenen yardımlar Elazığ’a gönderilecek. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false