Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

FATSA’DAN ENERJİ TASARRUFU

FATSA’DAN ENERJİ TASARRUFU

FATSA’DAN ENERJİ TASARRUFU

Enerji Tasarrufu ile ilgili açıklama yapan Fatsa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Derya Ateşli, Tasarruflu enerji kullanma yollarının yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

“KAYNAK İSRAFI MİLLİ EKONOMİYE ZARARDIR”

Kaynakları israf etmenin milli ekonomiye zarar verdiğini ifade eden Fatsa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Derya Ateşli,  Özellikle pandemi döneminde toplum olarak tabi kaynakların daha çok tüketildiğini ve yapay enerji kaynaklarına ihtiyaç duyulduğunda ise çevrenin ve dünyanın hızla kirlendiğini kaydetti. 

“ENERJİ TASARRUFUNU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ”

Tutumlu enerji kullanmanın yaşam biçimi olarak belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Ateşli, “Bugün bütün ulusların en başta gelen sorunlarından en önemlisi enerji sorunudur.  Bu nedenle enerji tasarrufu büyük bir önem taşımaktadır. Enerji tasarrufunu günlük hayatımızda alışkanlık haline getirdiğimizde sadece kendi ailemizi değil, milletçe güçlü olmamızı sağlamış oluruz.  Kaloriferimizi, sobamızı, fırınımızı yakarken israfa kaçmayarak, muslukları ve elektrikleri hem işyerinde hem de evimizde açık bırakmayarak, su ısıtıcılarında sadece ihtiyacı kadar su ısıtarak, tasarruflu musluk başlığı kullanarak, tüm elektrikli cihazlarınızı çalışmazken prizden çıkararak, güneş enerjisi gibi doğal enerji kaynaklarımızdan çok daha fazla yararlanarak, klimanızı ideal sıcaklıkta yakarak, fazla lamba sayısını azaltmak gibi önlemlerle milli ekonomimize katkıda bulunabiliriz.” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false