Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

FINDIK KOZALAK AKARIYLA MÜCADELE GEREKİR

FINDIK KOZALAK AKARIYLA MÜCADELE GEREKİR

FINDIK KOZALAK AKARIYLA MÜCADELE GEREKİR

Fatsa Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri Fındık Kozalak Akarı hakkında fındık üreticilerini uyararak mücadele edilmesi gerektiğini açıkladılar.

Yoğun bir şekilde Fındık Kozalak Akarı zararlısının bahçelerde görüldüğünü belirtilen açıklamada fındık üreticilerine şu uyarılarda bulunuldu:

“Bu yıl fındık alanlarında yoğun şekilde Fındık Kozalak Akarı zararlısı görülmektedir. Kışın elle toplamak suretiyle mücadele en doğru yöntem olup, yoğunluğun fazla olduğu bahçelerde mutlaka ilaçlama yapılmalıdır. Bir dalda 5'ten fazla kozalak varsa akarların göçünün yoğun olduğu nisan sonu mayıs başındaki bir haftalık sürede ilaçlama yapılmalıdır. Bu dönemde uç sürgünler 4,0- 4,5 yapraklı, yeni tomurcuklar toplu iğne başının yarısı büyüklükte ve yeni gelişen meyveler mercimek (yaklaşık 3 mm çapında) büyüklüğündedir. Küllemeye karşı da etkili olan Kalsiyum Polisülfür etken maddeli bitki koruma ürünleri ile iyi bir kaplama yapacak şekilde ilaçlama yapılmalı, ilaçlama esnasında koruyucu önlemler alınmalıdır.” Haber: Furkan TOMAKİN



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı