Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

FIRSAT SUNULDU!

FIRSAT SUNULDU!

Erasmus+ okul eğitimi ve mesleki eğitim akreditasyonu kapsamında yapılan hareketlilikler.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Erasmus+; eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. AB içinde hareketlilik ve ortaklıklar için önemli fırsatlar sunan Erasmus+ Programı, kuşkusuz, kişilerin gelişimiyle doğrudan bağlantılı olan sosyal alışkanlıklarının şekillenmesinde en önemli etkenlerden biridir. Program, Bakanlığımızın "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlaması açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Yine Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda bireysel ve kurumsal gelişimi sağlamak için çaba harcamak çok önemlidir. Birlikte çalışma fikri, Erasmus+ Programı kapsamında yapılan projeler ile günlük hayatımızda daha anlaşılır hâle gelmektedir.

Erasmus+ Okul Eğitimi alanında akredite kurumlardan biri olan İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, 2021 ve 2022 yılları hareketlilik faaliyetlerine devam ediyor. Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği için Erasmus+ Akreditasyonu, kurumumuza Erasmus+ Programı kapsamındaki hedeflerini ve hareketliliklerini daha uzun vadede planlama ve gerçekleştirme imkânı tanımıştır. Erasmus Akreditasyonu ile özellikle daha önce programa katılmış ve bu deneyimlerini arttırmak isteyen kurumumuza farklı faaliyetleri bir arada ve daha uzun dönemde uygulamaları için fırsat sunulmuştur.

Müdürlüğümüzce 16 mesleki eğitim kurumuyla oluşturulan bir konsorsiyumla yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında staj faaliyetlerine katılacak bölüm ve alanlar yapılan yürütme ve koordinasyon toplantılarıyla belirlenerek bu alanlardaki öğrenci ve personel için dil hazırlıklarına ve hareketlilik faaliyetlerine de başlanmıştır.

Yine Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 15 öğrencimizin 5 refakatçi öğretmenimiz ile Çocuk Gelişimi, Tesisat ve İklimlendirme, Makine ve Hasta - Yaşlı Bakımı alanlarında 14 günlük staj faaliyetlerini gerçekleştirecekleri Portekiz'in Braga kentinde bir hazırlık ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarete katılan İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Proje Koordinatörümüz Celal Kılıç, gerçekleştirmiş oldukları hazırlık ziyaretinde kurumlarla; malzeme, ekipman, çalışma şartları ve iş takvimini görüştüler” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

 



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı