Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

FİYAT AÇIKLANACAK!

FİYAT AÇIKLANACAK!

 

 

Milletvekili Yediyıldız, Altaş TV’de çıktığı programda, Ordu’nun yol sorununun bitirileceğini ve yaklaşan fındık hasadı öncesinde hükümetin fındığı destekleyeceğini ve fiyatının harmana inmeden açıklanacağını ifade etti.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, Altaş TV’de canlı yayınlanan Gündem Özel programının konuğu oldu. Milletvekili Yediyıldız, programda Türkiye’nin ve Ordu’nun gündemini meşgul eden konuları değerlendirdi.

 

“ORDU’YA HİZMET FIRSATINI VERDİ”

Cumhurbaşkanının kendisine Ordu’ya hizmet etme fırsatını verdiğini söyleyen Milletvekili Yediyıldız, “Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bana ömrümün son günlerinde Ordu'ya hizmet etme fırsatı verdi. Allah ondan razı olsun. Ben hiç aday olmadığım halde son gece çağırdı; ‘Hadi Ordu’ya gidiyorsun’ dedi. Ben de geldim. Ordu'ya git milletvekili ol ondan sonra git Ankara'da yat demedi. Ordu’nun sorunları var. Bu sorunları tek tek bilgilen ve çöz. Biz de elimizden geldiği kadarıyla Ordu’nun sorunlarını nasıl çözmemiz gerektiğini kafamıza koyuyoruz, yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 

“SEÇİM DÖNEMİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADIM”

Ordu için daha seçim döneminde çalışmaya başladıklarının altını çizen Milletvekili Yediyıldız, “Daha seçim döneminde bizim yollarımızı asfalt dökmek için lazım olan bitüm asfaltın ana maddesi lazım. O zamanki Belediye Başkanımız Enver Yılmaz dedi ki ya bizim bütün ihtiyacımız var. Şu anda elimizde bitüm yok, alamıyoruz da ne yapmamız lazım. O zaman Enerji Bakanı Sayın Berat Albayrak gittim dedim ki, Ordu’nun yollarına dökülmek üzere ben Asfalt Bitüm istiyorum. Sağolsun yarı yarıya verdi. Ben o dakikadan bu dakikaya kadar Ordu için ne yapmak gerekiyor ise onları yapmaya çalışıyorum.” Dedi.

 

 

“MİLLETE BİZ ÖĞRETTİK”

2021 yılı sonunda 30 yıldır konuşulan yolun biteceğini haber veren Milletvekili Yediyıldız, “Ordu – Ulubey, Ulubey – Gürgentepe, Gürgentepe - Gölköy yolumuz var. Yani herhalde 30 yıldır konuşuluyor. Şimdi inşallah bitiyor. Kurban Bayramına kadar Ordu – Ulubey arası tamamen bitecek. Bayramdan sonra da Gürgentepe - Ulubey arasında çalışmalar hızlandırılacak. Şimdi ben burada samimiyetle söylemek istiyorum Gürgentepe de özellikle o bizim eskilerin dokuzdolambaç dedikleri yere tünel istiyorlar. Bakınız, Karadeniz Akdeniz yolu dediğimiz Dereyolu’nda 21 tane tünel var. Millete biz öğrettik. Bu tünelleri AK Parti iktidarı yaptı. Oraya da tünel yaparız ama Karayollarıyla görüştüm. 10 yılda bitiremeyiz dediler. Çünkü arazi çok kötü. Tünelin maliyeti daha ucuz ama düzgün arazide yapılabiliyor. Bir tünel için o yülün kalmaması lazım, bitirilmesi lazım. 2021 sonunda yol bitecektir.” Dedi.

 

“FINDIK ÜRETİCİLERİ TEDİRGİN OLMASIN”

Fındık üreticilerinin tedirgin olmasına gerek olmadığını açıklayan Milletvekili Yediyıldız, “İnşallah fındık zarar görmese bu süreçte fındık rekoltesi iyi, fındık üreticisi hemşerilerimiz hiçbirisinin tedirgin olmasına gerek yok. Şu bir gerçek, birincisi devlet fındığa sahip çıkacaktır. ikincisi bu sahipliği de Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla yapacaktır. Üçüncüsü geçen seneki gibi fındık daha harmana inmeden fiyatı verecektir. Dördüncüsü de üreticimizin mağdur etmeyecek fiyat verilecektir. Ben böyle olacağına inanıyorum.” Dedi.

 

“DEVLET SAHİP ÇIKACAK”

Bölge milletvekilleriyle fındık toplantısı da yaptıklarını belirten Milletvekili Yediyıldız, “Geçen hafta fındık bölgesi milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geldik. Oturduk, konuştuk ne yapmak lazım diye anlaştık. Yani bir devletin sahip çıkması, Toprak Mahsülleri Ofisinin alım yapması. İkincisi fiyatın erken verilmesi şeklinde anlaştık.” Diyerek üreticiye ümit verdi.

 

“FINDIK FİYATLARI DÜŞMEYECEK”

Fındık fiyatlarının düşmeyeceğini de belirten Milletvekili Yediyıldız, “Kimsenin elinde fındık yok. Onun için fındık piyasası dalgalı gidiyor. Fındık olmayışından dolayı rekolte yüksek bile olsa İnşallah bu sene fındık düşmeyecek. Fındık, Ordu için milli bir üründür. Ordu ve Türkiye için de stratejik bir üründür. Herşeyiyle ihraç ettiğimiz, ithal olmayan bir üründür. Dünya’da da Ordu fındığının üstüne fındık yoktur. Giresun fındığı, Ordu fındığı derseniz. Ben ayırt etmiyorum. Giresun ki çerezlik fındıkları, Ordu’nun ki de çikolatalık fındıktır.” Dedi.

 

“FINDIK STRATEJİK BİR ÜRÜNDÜR”

Fındığın stratejik bir ürün de olduğunun altını çizen Milletvekili Yediyıldız, “Fındığın stratejik olması hasebiyle kendi stratejilerinde ayarlayabilmek için fiyatlarda oynama yapmaya çalışıyorlar. Bazen işlerine gelince fındığı yükseltiyorlar, bazen işlerine gelince düşürüyorlar. Bir de şunu söyleyeyim fındık, Türkiye için stratejik bir üründür ama dünyada da stratejik bir üründür. Onun için fındık sadece Türkiye'deki ekonomik şartlar ile karar kullanmayabilir. Dış etkenler, ülkeler arası ilişkiler de buna etkendir.” Dedi.

 

“BOLAMAN HAVZA PROJESİ BAŞLAYACAK”

Ordu’nun ilçelerini de ilgilendiren büyük proje olan Bolaman Havza Projesindeki son durumu da aktaran Milletvekili Yediyıldız, “Bolaman Havza projesinde gözünü kaybeden arkadaşlarımız var, işini kaybeden arkadaşlarımız var. Şu anda sesimi çıkarmıyorum ama şu proje biraz daha ilerlesin. Bu projeyi kimin ne yaptığı açıklayacağım. Allah nasip ederse ayın 13, 14, 15, 16’sında Dünya Gıda örgütü fizibilite çalışmalarını yapmak üzere gelecek. Ordu Valiliği’nde büyük bir toplantı yapacağız. Allah nasip ederse oradan başlayacaklar araziyi gezecekler ve fizibilitesi Ağustos ayında bitecek. 2021'de yatırımına başlayacağız.” Diyerek yatırıma başlanacağı müjdesini verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı