Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

FİYAT YÜKSEK OLACAK!

FİYAT YÜKSEK OLACAK!

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 1 Ağustos’ta TMO’nun fındık fiyatını açıklayarak bu sezonda piyasada olacağını ve fındık fiyatının üreticiyi memnun edeceğini açıkladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ülke Gündemi programında Mehmet Özmen’in sorularını yanıtladı. Milletvekili Gündoğdu, FETÖ’nün fındık fiyatları üzerinden operasyon yaptığını vurgulayarak fındık fiyatlarının üreticiyi üzmeyeceğini ifade etti.

TMO BU SEZON DA DEVREDE

Fındık hakkında iki kez toplantı yapıldığını açıklayan Milletvekili Gündoğdu, “Bu toplantının ikinci toplantısını Sayın bakanımızın başkanlığında yaptık ve bu toplantıda Sayın bakanımıza görüştüğümüzde sağ olsun bakanımız o zaman TMO'nun tekrar devrede olacağını söyledi. 1 Ağustos itibariyle fiyatın açıklanacağı söylenmişti. Geçtiğimiz sezon 1 Ağustos itibariyle fiyat açıklandı.” Dedi.

 

GEÇEN SEZON İYİ GEÇTİ

Fındığın geçtiğimiz sezon iyi değerlendiğine dikkat çeken Milletvekili Gündoğdu, TMO’nun fındığın değerlenmesini katkı sunduğunu ve en son elindeki fındığı 24 TL'den sattığını hatırlattı. CHP’li milletvekilinin TMO’nun fındıktan kazandığını üreticiye dağıtmasını istediğini belirterek geçmişte Fiskobirlik olduğunu ve zarar ettiğinde ise devlete karşılattıklarını belirtti.

 

 

GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE PİYASAYA GİRECEK

TMO’nun güçlü bir şekilde piyasaya gireceğinin altını çizen Milletvekili Gündoğdu, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kazandığı para milletin parası zaten. AK Parti iktidarı 2009 yılından itibaren fındık üreticisine mazot gübre desteği ile birlikte 11 milyar TL para verdi. Şimdi devlet 11 milyar parayı veriyor. Bizim ilk defa son 2 yıldır Toprak Mahsulleri Ofisi aldığı fındıktan zarar etmeden kar ederek sezonu kapatıyor. Bunu yapması şu demektir, bir sonraki sezonda kar eden bir kurum güçlü bir şekilde fındık almaya devam edecek demektir.” Dedi.

 

İYİ BİR FİYAT AÇIKLANACAK

Fındıkla ilgili çalışmaların yapıldığını ve Tarım Bakanıyla görüşüldüğünü belirten Milletvekili Gündoğdu, “Cumhurbaşkanımız her dönem üreticinin yanında olmuştur. Bu sezonda da inşallah fındıkla ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi devrede olacak. İyi bir fiyat açıklayacak. Bu fiyattan da alıma geçecek.” Dedi.

 

FETÖ’cü firmaların fiyat oyunlarını gördüklerini açıklayan Milletvekili Gündoğdu, “Bazıları FETÖ aracılığıyla fındıkta oyun oynuyor. Karadeniz’de Düzce ve Ordu’da FETÖ’den yargılanan firmalar fındığın olmadığı dönemde fındık fiyatını 19 TL’den açıklama yapmış. Yani gelecek sezon fındık fiyatının düşük tutulmasıyla ilgili bir oyundur. Bakanlığımız da bu oyunu gördü. Biz de gördük ve buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz fındığın fiyatını, üreticimizin hakkı neyse onun üzerinden verdirip yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

 

ÜRETİCİ MERAK ETMESİN

Rekoltenin düşük olacağını ifade eden Milletvekili Gündoğdu, “Toprak Mahsulleri Ofisi biraz düşük olabilir ama serbest piyasada bu sene bizde beklenen rekolte 550 Bin ton. Türkiye dünyanın yüzde yetmiş beşini karşılıyor. Dünyanın talebi ise çok daha fazla, bu yüzden de fındık talebini karşılamayacak. Fındık üreticimiz merak etmesin, fındıklar çok iyi bir fiyatla değerlenecek.” Dedi.

 

SERBEST PİYASA YÜKSEK OLACAK

Serbest piyasanın yüksek olacağını vurgulayan Milletvekili Gündoğdu, “TMO, geçen sene 20 Bin ton fındığı 24 TL’den satışa çıkardı. 24 TL’den 300 Bin ton fındık talebi geldi. Bu şu demektir, serbest piyasada fındık 24 TL’nin altına düşmeyecektir. Biz de ona yakın bir fiyatı vererek TMO vasıtasıyla fındık alımına devam edeceğiz. Bütün hazırlıkları TMO yapmış ve Cumhurbaşkanından gelecek talimatı bekliyor. İnşallah üreticilerimiz iyi bir sezon geçirecek ve kazanmaya devam edecekler.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false