Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI BAŞLADI

FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI BAŞLADI

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu’nun 10 ilçesini ilgilendiren “Bolaman Çayı Havzası Rehabilitasyon Projesi” fizibilite çalışmasının başladığı müjdesini verdi.

Havza sınırlarına göre Ordu’muzun büyük bir bölümünü (Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Perşembe, Ulubey) ve Tokat’ın bir bölümünü (Başçiftlik, Niksar, Reşadiye) kapsayan “Bolaman Çayı Havzası Rehabilitasyon Projesi” fizibilite çalışması 1 Temmuz 2020 itibari ile resmi olarak başladı.
Bu çalışma ile havza bir bütün olarak ele alınacak; başta ormanlar olmak üzere tüm doğal kaynaklar, su, ulaşım, tarım, çevre, turizm ve diğer tüm faktörler bir bütünlük içinde değerlendirilecek ve TBMM’ce kabul edilen Onbirinci Kalkınma Planı, Ulusal Havza Stratejine Dair Yüksek Planlama Kurulu kararı ve Orman Kanunu’nun 58. Maddesine uygun olarak “entegre havza projesi” hazırlanacak.
Fizibilitesi hazırlanan tüm detay projeler bir bütünlük içinde değerlendirilerek 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Cumhurbaşkanlığına teslim edilecek, ardından kurumların yıllık yatırım programlarına alınarak 2021’den itibaren 7 yıllık sürede uygulanacak.

Bu projenin Ordu’yu ilçeleriyle birlikte kalkındıracağını belirten Milletvekili Yediyıldız, Bolaman Çayı Havzası Rehabilitasyon Projesi için çok mücadele ettiklerinin altını da çizerek “Bölgemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı