Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

GECİKMELER YAŞANIYOR!

GECİKMELER YAŞANIYOR!

AŞIYI MUTLAKA YAPTIRIN!

Uygulanan Covid-19 aşısı hakkında açıklamada bulunan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, vatandaşların aşı olmakta çekimser davranmasından dolayı gecikmeler yaşandığını açıkladı.

Türkiye’de 3 Milyona yakın aşı uygulandığına dikkat çeken Dr. Ali Coşkun, “Türkiye’de Covid-19 aşısı uygulamaları planlandığı takvim üzere devam etmekte ve bu günlerde 3000 000‘a yakın bir vatandaşımız aşılanmıştır. Ordumuzda da bu günlerde yaklaşık 35-40 000 vatandaşımız kayıtlara göre aşılanmış görünmektedir.” dedi.

Vatandaşların aşı olmayı geciktirdiğini de sözlerine ekleyen Dr. Ali Coşkun, “Vatandaşımızın aşılanma niyeti takdire şayan ama gayreti aynı oranda değil malesef. Ordu’da her gün 5000 kişi aşılama kapasitesi mevcut iken, günde 1200’ler civarında aşılama olmaktadır. Bir çok vatandaşımız hala nasıl aşı olacağını bilememektedir, randevu ile uğraşmak istememektedir veya son ana bekleme huyu ile aşı olmayı geciktirmektedir. Bu durum da aşılanma sayısında bir düşüş meydana getirmektedir.” diyerek açıklamada bulundu.

Dr. Ali Coşkun, “Bunu iki şekilde izah edebiliriz: Vatandaş ihmalkar ya da vatandaş tam bilgilendirilmedi. Özetle tüm vatandaşlarımıza şunu söyleyeyim, aile hekimlerinize sorun, bu konuda onlardan yardım alın. Aşınızı geciktirmeden mutlaka olun.” diyerek aşı olmayanları uyardı.

“DEVLETİMİZE VE SAĞLIK BAKANLIĞIMIZA GÜVENİN”

Aşı olanlara da uyarılarda bulunan Dr. Ali Coşkun şu açıklamaları yaptı:

“Fakat aşı olsanız bile, maskeyi asla çıkarmayın, hatta aşı yaptırmaya giderken çift maske takın, ayrıca üstüne de siperlik kullanın. Unutmayın bir kişi aşıya giderken yanında ona refakat eden en az 2 kişi oluyor bu da aşı kuyruğunda bulaşmayı daha da artırabilir.

Aile dışından bir kişi ile kapalı ortamda her türlü önlem alınmış olarak en fazla 2 dakika konuşabilirsiniz, mesafeniz de 2 metre olmalı. Çünkü mutasyon virüs daha çabuk bulaşıyor.

Temizlik ise asla ihmal etmemeniz gereken bir tedbirdir.” Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu