Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GELENEKSEL!

GELENEKSEL!

Altınordu’nun geleneksel sinema günleri yoğun ilgi ile başladı.

Başkan Aşkın Tören’in yarıyıl tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak başlattığı ve geleneksel hale gelen kültürel etkinlik Sinema Günleri "Tay" filmi ile başladı.

 Altınordu Belediyesinin Durugöl Mahallesinde bulunan Trafik Eğitim Parkı Sinema salonunda gerçekleşen ilk seans sinema gösterimine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 YARIYIL TATİLİ SİNEMA GÜNLERİ İLE RENKLENDİ

 Sinema Günleri'nin 1’inci gününde 7'den 70'e izleyiciden yoğun ilgi gören TRT ortak yapımı "Tay" adlı animasyon filmi çocuklarla buluşturuldu.

Filmde, annesini arayan minik tay Riyah ve peşindeki hırsızlardan kaçarken karşılaştığı deve Jabal ile Medine'ye doğru çıktığı yolculuk anlatılıyor. Filmde, Riyah'ın yol arkadaşıyla mücadelesi, İslam tarihinin dönüm noktası olan Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in çileli yolculuğu 'Hicret' üzerinden anlatılarak çocuklara Peygamber sevgisinin hayatımızdaki yeri ve önemine dikkat çekiliyor.

 SEVİMLİ KAHRAMANLAR EŞLİĞİNDE İKRAMLAR İLE TATLANAN SİNEMA KEYFİNİ DOYASIYA YAŞADILAR

 Trafik Eğitim Parkını dolduran çocuklar sinema saatine kadar oynadıkları oyunlar ile gönüllerince eğlenip dinlendiler. Altınordu Belediyesinin patlamış mısır ve organik elma suyu ikramı ile tatlandırdığı sinema keyfi ile de günün finalini yapan çocukların sevinci yüzlerine yansıdı. Çocuklarına eşlik eden ailelere de ikramlar eşliğinde hoşça vakit geçirmelerini sağlayan etkinlik vatandaşlardan tam not aldı.

"HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN"

 Yarıyıl tatilinde çocukları ödüllendirmek istediklerini belirten Başkan Aşkın Tören, "Çocuklarımız, çok çalıştılar ve yoruldular bu tatili fazlasıyla hak ettiler. Şimdi onlar için dinlenme, eğlenme, bol bol enerji depolama ve güzel anılar biriktirme vakti. Eğlenirken değerler eğitimi ile aynı zamanda öğrenebilecekleri nitelikli ve bir o kadar da renkli bir tatil yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Mutlu bir toplumun temeli mutlu çocuklar yetiştirmekten geçtiğine inanıyor çocuklarımızın mutluluğu ve müreffeh yarınları için Aşkınan çalışıyoruz. İlgileri için hem çocuklarımıza hem de kıymetli ailelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altınordu Belediyesinin kültürel ve sanatsal etkinliklerini çok başarılı bulduklarını belirten aileler ve çocuklar etkinlik için teşekkürlerini ilettiler. Sinema Günleri hafta sonları 13.30 ve 18 saatlerinde olmak üzere iki seans hafta içi ise saat 18.30 da başlayacak tek seans olarak yarıyıl tatili boyunca devam edecek.

Haber: Müberna AVCI

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli