Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK”

“GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK”

 

MOBİL MUTFAK TIRI ORDU’YA DÖNDÜ

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile bölgeye gönderilen mobil mutfak tırı Ordu’ya döndü.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Zabit Yön koordinesinde depremin ilk gününden bu yana Malatya ili Kale ilçesindeki 28 köyün 21’ine hizmet veren mobil mutfak tırı personeli Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

 “YARDIM TIRLARIMIZ YARALARI SARDI “

Yaşanan deprem sonrası büyük bir özveriyle çalışmalarını yürüten ekibe teşekkür eden Başkan Güler, “Deprem bölgesine ulaştırdığımız tırlarla hem yarayı sardık hem de gönül köprüsü kurduk. Bu çalışmayı ekiplerimiz mütevazı bir şekilde yürüttü. Bu çalışmayla birlikte 7’den 70’e herkes tarafından takdirle karşılandınız. Göstermiş olduğunuz bu örnek davranış Ordulu olmanın da bir göstergesidir. Bu size bir anı olacak. Kar, kış demeden canla başla çalıştınız. Aslında bu herkese nasip olacak bir şey değil, bu bir şeref meselesidir. Çalışmalarınızdan dolayı sizleri gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNE İLK ULAŞAN YARDIM TIRI BİZ OLDUK”

Depremin ilk gününden itibaren olay yerinde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Zabit Yön, “Deprem bölgesine ilk ulaşan yardım tırı biz olduk. Burada yardım tırlarımız boşaltılarak yetkili merciler tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Bölgeye ulaştırdığımız mobil mutfak tırımızın yardımıyla 6 personellimizle birlikte 28’i köyün 21’inin yemek ihtiyacını karşıladık. İmkânı olanlar kendileri aldı imkânı olmayanlara ise biz ulaşım sağlayarak yemekleri götürdük. 10 gün deprem bölgesinde kaldık. Bu süre boyunca 18 bin 700 kişiye sıcak yemek imkânı sağladık” şeklinde konuştu.

“HAYIR DUALARI İLE DÖNDÜK”

Yaşanabilecek afet durumlarında her zaman göreve hazır olduklarını belirten personeller, “Deprem bölgesinde bulunan insanlara yardımda bulunmak bizler için gurur verici bir durumdu. Oradaki vatandaşlar bizleri, biz de onları yalnız bırakmadık. Her anlarında yanlarında olmaya çalıştık. Hayır dualarını almak bizleri mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür edip, onunla tanışmak istediler. Olumlu mesajlarla ilimize döndük. Belediyelerden bizleri arayanlar oldu. Mobil mutfak tırımızın ne gibi çalışmalarla bu derece donanımlı hale getirdiğimizi sordular. Yarın yine böyle bir şey yaşasak yine aynı şekilde canla başla çalışacağız” diye konuştu. Haber: Cemil ORDU

 

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false