Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GÜLYALI’DA  İMAR UYGULAMASI ATAĞI

GÜLYALI’DA  İMAR UYGULAMASI ATAĞI

 

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, ilçenin gelişimi için uygulamaya başladığı projelerin yanı sıra gelişimin önündeki engelleri ortadan kaldıracak çalışmalar için de düğmeye bastı.

Bu amaçla imarsız alanların imar uygulaması için çalışmalara başlandı. Etap etap gerçekleştirilecek çalışmalarla Gülyalı’nın gelişimini engelleyen imar sorununa neşter vurulacak.

DOĞALGAZIN GELMESİ İÇİN İMAR UYGULAMASI ŞART

Doğal gaz konusunda gerçekleştirilen başvuru ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’le yaptığı görüşmeler neticesinde Ordu’da doğal gaz yatırımının yapılacağı ilk iki ilçeden birinin Gülyalı olacağını ifade eden Başkan Ulaş Tepe, “Son gelişmelerden sonra doğalgazın ilçemize geleceği konusunda önümüzü görebiliyoruz. Bunun önündeki engelleri ortadan kaldırmamız, doğalgazın altyapısını hazırlamamız gerekiyor. İlçenin merkezi noktalarında dahi imar uygulaması görmeyen yerler var. Uygulama olmadan doğalgazın gelmesi hayal olur. Gülyalı Belediyesi olarak ilçemizin doğalgaz altyapısına hazırlıyoruz” dedi.

GÜLYALI’YA ALTERNATİF CADDE KAZANDIRIYORUZ

Daha önce ilçeye alternatif cadde kazandırılması konusunda açıklamalarının bulunduğunu belirten Başkan Tepe, “Yeniköy, Ürümbey ve Gülistan mahalleleri arasında karayoluna paralel bir caddeyi ilçemiz büyükşehir yol ağına kazandırarak yeni bir güzergâh oluşturmak istiyoruz. Bu sayede Alibey ve Sayaca mahalleleri de dahil 5 mahalle birbirine bağlanınca alternatif cadde üzerindeki işleyiş artacak ve yeni dükkânlar, binalar burada yükselebilecek. Bunun için imar uygulamasının ilk etabını Gülistan Mahallemizde başlatıyoruz. Yeniköy Mahallesi’nden giren bir araç karayolunu kullanmadan havalimanı kavşağına kadar gidebilecek” dedi.

İMARSIZ ARSAYA YATIRIMCI GELMİYOR

Gülyalı’nın Ordu şehir merkezine yakın olmasının gelişime katkı sunması gerektiğini belirten Başkan Tepe, “Ordu Giresun Havalimanı açılınca Gülyalı’nın yatırım anlamında devrim yaşayacağını söyleyenler oldu. Aradan geçen 4 yılda arsa fiyatları yükselip dururken Gülyalı yerinde saydı. İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Bu gerçekle yüzleşmemiz, yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” dedi.

5 YILIN SONUNDA 47 YILIN TOPLAMI KADAR UYGULAMA

İmar uygulaması konusunda kararlı olduklarını ve bunu mutlaka uygulayacaklarını ifade eden Başkan Tepe, “Gülistan Mahallesi’nde başlayan çalışmalar entegreli olarak diğer mahallelerimize uzanacak şekilde etap etap devam edecek. Çalışmanın hukuki ve mali boyutları var. Bu yüzden 5 yıllık bir süreç bizi bekliyor. Hedeflediğimiz sahalarda imar uygulamalarını tamamladığımızda 5 yılda 47 yıllık belediye tarihinde yapılan uygulama kadar çalışma gerçekleştirmiş olacağız. Kazanan Gülyalı ve Gülyalılılar olacak” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli