Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

GÜNDOĞDU,KIRGIZİSTAN’DA!

GÜNDOĞDU,KIRGIZİSTAN’DA!

GÜNDOĞDU,KIRGIZİSTAN’DA!

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinin desteği ve Yerli Düşünce Derneğinin organizasyonunda düzenlenen 5. Türk Filmleri Haftasının açılışı Bişkek Manas Sinema Salonu'nda yapıldı.

Yerli Düşünce Derneğinin Genel Başkanlığını da yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun ev sahipliği yaptığı geceye; Kırgızistan Kültür Bakanı Azamat Camankulov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan, 7. Koğuştaki Mucize filminin başrol çocuk oyuncusu Nisa Sofia Aksungur, Aşkın Ömrü filminin oyuncusu Tuğba Ünsal ve çok sayıda yönetmen ve yapımcı katıldı.

“TÜRK FİLMLERİ HAFTASI İKİ KARDEŞ ÜLKEYİ BİRBİRİNE DAHA DA SIKI BAĞLAYACAK”

Bu yıl 5.’si düzenlenen etkinlikte konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türk Filmleri Haftalarının iki kardeş ülkeyi birbirine daha da sıkı bağlayacağını ifade etti.

Gündoğdu sözlerine, Türk Dünyası Sinema Fonu oluşturulması gerektiğini, Türk dünyasından yönetmenlerin ve yapımcıların yapıtlarını öne çıkarmak için Türk Dünyası Sinema Fonu'nun kurulmasını ve Türk sinema sektörünün bütçesinin artırılmasını TBMM bütçe görüşmelerinde gündeme getireceğini belirterek devam etti.

GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI AHMET MİSBAH DEMİRCAN’A TEŞEKKÜR

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'ni organize eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'a da teşekkürlerini iletti.

Etkinliğin açılış töreni, katılımcılara plaket, yapımcı ve oyunculara hediyelerin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

20 Ekim Çarşamba günü sona erecek olan 5. Türk Filmleri Haftası'nda 7. Koğuştaki Mucize,  Pota, Mavzer, Aşkın Ömrü ve Rafadan Tayfa Göbeklitepe (Animasyon Film) filmleri sinemaseverlerle Manas Sinema Salonu'nda ücretsiz buluşacak.

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli