Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HAKLARINI GERİ İSTİYORLAR!

HAKLARINI GERİ İSTİYORLAR!

 

 

Pandemi dolayısıyla Dolmuş kartları çalışmayan 65 Yaş üstü yaşlılar, perişan olduklarını belirterek dolmuşlarda yeniden ücretsiz gitmek istiyorlar.

Koronavirüs salgınında ilk olarak dışarı çıkmaları yasaklanan sonra kademeli olarak serbest bırakılan 65 yaş üstü yaşlılar, dolmuşlara ücretsiz bindikleri kartların yeniden çalışmasını istiyor.

Ordu’da Dolmuş hatlarının birleşmesiyle birlikte ücretsiz olarak seyahat edebilen 65 yaş üstü yaşlılar, evlerinden dışarı çıkarak sosyal hayata adım attılar ve deyim yerindeyse gezmenin tadını çıkarıyorlardı. Ancak Koronavirüs salgını dolayısıyla kartlarını kullanamaz hale gelen yaşlılar bu sefer de isyan ederek ücretsiz seyahat haklarının yeniden verilmesini istemeye başladılar.

“ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Koronavirüs salgını başladığından beri sıkıntı çektiklerini belirten 65 yaş üstü Yakup Demiröz, “Koronavirüs salgını dolayısıyla 3 aydan beri evimizden dışarı çıkamadık. İki haftadır bize müsaade edilen saatler arasında Subaşı’ndan merkeze gelmek zorunda kalıyorum. Postanede, Bankada, esnafın yanında işlerim oluyor. Dolayısıyla oradan buraya yürümek zorunda kalıyorum. Benim de bacaklarım ağrıyor. Dinlene dinlene gelebiliyorum.” Diyerek sıkıntı çektiklerini ifade etti.

“PARA VERİNCE VİRÜS GELMİYOR MU?”

65 Yaş üstü kartlarının hala çalışmadığını söyleyen Yakup Demiröz, “Hala bizim sokağa çıkmamız serbest bırakıldığı tarihten beri kartlarımız aktif edilmedi. Şoföre sorduğumda ise Belediyeye sor, Valiye sor diyor. Bu şekilde geçiştiriyor. Ancak para verirsen seni götürürüm diyor. Koronavirüsten dolayı kartlar kapatılmışsa para verdiğim zaman Koronavirüs gelmiyor mu?” diyerek sitemde bulundu.

Kartlar için Beyaz Masaya da başvurduğunu ancak sonuç çıkmadığına değinen Yakup Demiröz, “Bu konu için 2-3 kere de Beyaz Masaya başvurdum. Derdimizi anlattım ancak hala bir sonuç çıkmadı. Kimisi de Bakanlıktan yazı gelecek ve ondan sonra serbest olabilir. Bu hususta yetkililerden bize malumat verilmesini istiyoruz. Olmayacaksa söylesinler olacaksa da bizi perişan etmesinler.” Diyerek yetkililerden yardım istedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı