Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

HAVA SOĞUK, ACIMIZ BÜYÜK!

HAVA SOĞUK, ACIMIZ BÜYÜK!

YUVALARI, TABUTLARI OLDU!

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile derinden sarsılırken depremin acısı ise hala içimizi yakıyor.

SARSICI ETKİSİ HALA DEVAM EDİYOR

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş ve çevre illerde bulunan 10 ilde de meydana gelen 7.4, 7.5 ve 7.7 şiddetli depremlerin sarsıcı etkisi hala devam ediyor. 

BİNLERCE OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Türkiye’yi yasa boğan bu afet bütün ocaklara adeta ateş gibi düştü. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 574’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 49 bin 133 olduğu duyuruldu. 

KİMİSİNDE SEVİNÇ GÖZYAŞI, KİMİSİNDE İSE YAS HÂKİMDİ!

Enkaz altından sağ çıkarılan depremzedeler için sevinç gözyaşı dökülürken yaşanan felakette hayatını kaybedenlerin yakınlarında ise derin bir üzüntü ve yas hakim oldu. 

Enkazdan kimisi çocuklarının çıkarılmasını bekledi, kimisi eşini, arkadaşını kimisi ise anne ve babasının “buradayım” demesi için saatlerce bekledi. Beklediler beklemesine ama kimisi bu bekleyişin ardından cansız bedenler ile karşılaşırken, kimisinde ise sağ çıkarılan depremzedeler yakınları ve ailelerine sarıldı. 

ŞEHİR ADETA YERLE BİR OLDU

Depremin yaşandığı şehirlerden adeta eser kalmadı. Şehir adeta enkaz alanına döndü. Ekipler enkaz altında kalan depremzedeleri çıkarmak için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Deprem bölgesine yardım etmek isteyen hayırseverler ise adeta yardımda birbirleriyle yarıştı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yardım kampanyasına binlerce vatandaş ilgi gösterdi. Ordu ilimiz başta olmak üzere birçok ilden giyecekten, yiyeceğe kadar birçok yardım kolileri tırlara yüklenerek deprem bölgelerine sevkiyatı yapıldı. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN ORDULULAR

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Saca Mahallesi’nden oldukları öğrenilen ve Kahramanmaraş’ta askeri personel olarak görev yapan Uzman Çavuş Ahmet Öngören, eşi Dursiye Öngören ilçe çocukları Eren Öngören, Emirhan Öngören, Nazlısu Öngören’in hayatını kaybettiği haberi geldi.

Ordu Kumru Karacalar Mahallesi'nden Turgut Tire, eşi ve çocuğu depremde hayatını kaybetti.

Adıyaman'da meydana gelen depremde Ordu Ulubey Şeyhler mahallesinden Mehmet Zafer vefat etti. 

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Kovanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Şahin’in Hatay İskenderun’da yaşayan kızı Gülşah Şahin Akı, meydana gelen depremde yaşamını kaybetti. 

Kahramanmaraş’ta Gürgentepeli Taliye Topçu ve Korganlı Reyhan Kırmızı yaşamını yitirdi.

Binlerce ocağa ateş düşerken acılı bekleyiş ise hala sürüyor. Enkaz altında kalanlar çıkarılmayı yaralılar ise yaralarının sarılmasını bekliyor. Depremde yakınlarını kaybedenler ise acılarını dindirmeye çalışıyor. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan bu afetin bir daha yaşanmaması ise tek temenni oldu. 

Haber Merkezi



  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı